Mezőgazdasági hulladékból készül az új, lebomló csomagolás

2019. június 20. 08:08
Termékek csomagolására és élelmiszer tárolásra is felhasználható.

 

Olyan jó érzés, hogy a hírek végre arról szólnak, hogy az emberek megpróbálnak tudatosan változtatni, mert rájöttek, hogy a környezettudatosság nem csak abból áll, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, hanem abból, hogy egyáltalán nem termelünk szemetet.

Ehető csomagolóanyagot fejlesztettek a tengeri teknősök védelmére
A környezetbarát lépéssel hosszabb távon tengeri állatok tízezreit menthetik meg.

Mi emberek lassan ráébredünk, hogy a a műanyagszennyezés probléma, és ezen változtatni kell, mielőtt még nem csak néhány faj, hanem az összes élőlény kihal. Tudva, hogy a műanyag akár 1000 évig se bomlik le, meg kell értenünk a környezetünkre gyakorolt ​​hatását, és el kell követnünk mindent, hogy kevesebb műanyag legyen a Földön.

Szerencsére itt egy új, műanyagmentes csomagolási kezdeményezés, amely véget vethet a műanyag szennyezésnek, írja a Bored Panda.

 

Lengyelországban Roza Janusz ötlete alapján egy „SCOBY” -nak keresztelt szuper csomagolási alternatívát fejleszt a MakeGrowLab. Ez a csomagolás helyi mezőgazdasági hulladék felhasználásával készül, és nem csak termékek csomagolására, hanem élelmiszer tárolásra is felhasználható.

A legjobb az benne, hogy 100% -ban lebomlik, így nem marad szemét utána, s közben még a talaj regenerálásában is segít. A SCOBY-ból készült anyag előnye még, hogy helyi erőforrásokból, helyben termesztett melléktermékekből készíthető.

 

 

 

Kiemelt kép: Facebook/ MakeGrow

A cikkben említett képek hivatkozások megtekinthetőek itt és egyben forrás 

https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2019/06/19/mezogazdasagi-hulladek-lebomlo-csomagolas/

 

Kapcsolódó cikkek

Elviselhetetlen a munkaerőhiány – nehéz helyzetbe került a szállodaipar

2021. július 14. 09:03
A járványhelyzet és az ebből adódó járványügyi korlátozások a szállodákat nem csupán a hirtelen bezuhanó kereslet és az ebből következő bevételkiesés miatt érintették negatívan. Meghatározó problémának bizonyul a szektort érintő bizonytalanság kapcsán kialakult munkaerőhiány, mely a fővárosban érzékelteti leginkább a hatását. A szállodák üzemeltetői béremelésekkel és átcsoportosításokkal törekednek a helyzet megoldására.

Megnyitották a pénzcsapot: ezen múlhat egy teljes magyar ágazat jövője

2021. június 29. 08:49
Az utóbbi másfél év a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozásoknak kedvezőtlenül alakult. Bár akadtak olyanok közöttük, amelyek innovációval megmenekültek a csődtől, sőt fejlődtek, mint a futárszolgálatok, de az ételkiszállítást végző éttermek éppen csak fent maradtak a víz felszínén, árbevételük messze elmaradt a járvány előttihez képest, a turizmusról nem is beszélve. Utánajártunk, milyen állami támogatásokkal és hitelekkel segítették a HoReCa szektort az elmúlt időszakban.