Módosultak a cukrászati termékekre vonatkozó előírások

2017. április 03. 07:47
A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) Hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó módosítása annak szellemében történt, hogy a Magyarországon hagyományosan előállított és ismert cukrászipari termékek a hagyományos elkészítési eljárásoknak megfelelően maradjanak fenn.

A módosítás biztosítja, hogy az adott termékek csak és kizárólag az előírásban meghatározott követelmények betartásával készíthetőek el. Az új szabályozás garantálja, hogy az utasításnak megfelelően, kellő szakértelemmel elkészített termékek a magas minőségi követelményeknek meg tudnak felelni. A MÉ Hagyományőrző cukrászati termékeket szabályozó előírásában a következő termékek lettek szabályozva és kerültek védelem alá: Dobostorta, Esterházy-torta vagy szelet, Indiáner, Rigójancsi, Krémes, Franciakrémes.

A Hagyományőrző cukrászati termékek szabályozása eddig a MÉ II. kötetében szerepelt irányelvként. Azonban a módosításokat tartalmazó szabályozás a MÉ I. számú előírásokat tartalmazó kötetébe került, hozzájárulva ahhoz, hogy jogilag is teljes védelmet nyújtson a termékeknek. Kiemelt jelentősége van ezeknek a sajátos csak nálunk fellelhető termékeknek, amelyek egyedi jellegüknél fogva gazdagítják és védik kulturális és gasztronómiai örökségünket, hozzájárulva magyar nemzeti értékeink védelméhez.

Az előírás itt érhető el. http://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/0/35/c1000/1-3-17-1.pdf

kormany.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Az agrármaffia továbbra is aktív

2017. június 07. 21:20
Olaszországban a maffia egyre jobban kiterjeszti tevékenységét a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területére is.

Cafeteria 2017 - Felkészülni! Nagyot lehet koppanni

2016. szeptember 08. 10:15
Sok kihívást tartogat a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt a 2017-es cafeteriaátalakítás. A cégeknek alaposan át kellene gondolniuk, mit és hogyan módosítanak, ám várhatóan erre sokan nem fognak energiát fordítani. Az új rendszer túl bonyolult, immár alig célzott és nem támogatja az öngondoskodást sem - hangzott el egy szakmai konferencián.