Nagy döntés született az osztrák családi gazdaságok érdekében

2023. február 22. 09:37
Ausztria 100 millió euró támogatást fizet az energia-önellátó családi gazdaságoknak, egy igénylő maximum 25.000 eurót kaphat.
 
Norbert Totschnig, osztrák agrárminiszter február második hetében fontos bejelentés tett, miszerint az energiaminisztériummal közösen, 100 millió eurót különített el az energia önellátó családi gazdaságok támogatására – olvashatjuk a beuernzeitung.at hírportálon.
Nagy döntés született az osztrák családi gazdaságok érdekében
Azok kapnak támogatást, akik fotovoltaikus energiatermelő és tároló berendezéseket, illetve korszerű és költséghatékony világítási rendszereket kívánnak építeni – fotó: pixabay.com
 
A vidéki térség erőművei
Az akció célja a mezőgazdasági üzemek működési biztonságának, illetve energiahatékonyságának javítása, valamint a megújuló energiaforrások jobb kihasználása.
 
Az agrárminiszer egy sajtókonferencián kifejtette, hogy a mezőgazdasági üzemek tulajdonképpen a vidéki térség erőműveinek is tekinthetők.
 
Maximum 25.000 eurót adnak
Az előirányzott 100 millió eurós összegből olyan gazdaságok kaphatnak igénylőnként maximum 25.000 eurót, amelyek fotovoltaikus energiatermelő és tároló berendezéseket, illetve korszerű és költséghatékony világítási rendszereket kívánnak építeni.
 
Az ilyen támogatásra jogosult üzemek száma Ausztriában több mint ezerre becsülhető.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Máris jöhet a visszamenőleges nyugdíjemelés Magyarországon? Elszabadult a drágulás, lépni kellene

2023. január 13. 10:56
A kormány 2022. januárig visszamenőleg 1,5 százalékkal korrigálja márciusban a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat - közölte a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa.
 
Elvárjuk, hogy a kormány 2022. januárig visszamenőleg 1,5 százalékkal korrigálja márciusban a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat – közölte a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa a Központi Statisztikai Hivatal mai gyorstájékoztatójából megismert adatokra reagálva.

Befagyasztás vár rengeteg magyar dolgozó fizetésére: sokan nem is sejtik, miért történik ez velük

2024. június 05. 16:43
A jelenség mögött állhat a nemek közötti bérkülönbség, a munkaerőpiaci változások miatti magasabb kezdő fizetések, vagy a 25 év alattiaknak járó szja kedvezmény is. Körbejártuk a munkahelyeken kialakuló bérfeszültséget HR szakértők segítségével és arra is kitértünk, hogy mit tehet egy cég, hogy csökkentse az ilyen típusú konfliktusok és az ezzel járó magas fluktuáció arányát.