Nagy István: segítsünk a magyar termelőkön, és válasszuk a hazai dinnyét!

2024. július 15. 15:02
Segítsünk a magyar termelőkön, és válasszuk a hazai dinnyét! - mondta az agrárminiszter a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videójában.
 
Nagy István szerint "ebben a kánikulában a legjobb döntés az, hogy válasszunk egy jó magyar dinnyét".
 
Nagy István: segítsünk a magyar termelőkön, és válasszuk a hazai dinnyét!
Az agrárminiszter kifejtette, hogy a meleg miatt mintegy két héttel hamarabb értek be a magyar dinnyék, ami most piaci nehézséget, torlódást okoz, mert az árusítóknál még megtalálható a déli országokból Magyarországra érkezett maradék dinnyetermés is.
Nagyon jó hírek érkeztek a magyar dinnyéről - Agroinform.hu
A tárcavezető arra kér mindenkit, hogy tudatosan válassza a magyar dinnyét, "mert az biztos friss, egészséges és megfizethető".
Nagy István: a kánikulában válasszunk egy magyar dinnyét! - Világgazdaság
A dinnyekínálatról elmondta, hogy a választék rendkívül széles, "választhatunk magnélkülit, nagy és kis dinnyét, illetve piros- és sárgabélűt".
Lassan vége a dinnyeszezonnak
A görögdinnyék mellett felhívta a figyelmet a "cukorédes" sárgadinnyékre is, amelyek között ananász- és cserepeshéjú dinnyék is kaphatók.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári kar hallgatói kapták meg először a diplomájukat az SZE-n

2024. július 08. 16:48
A Széchenyi István Egyetem nyári diplomaátadóinak első ünnepségét az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon rendezték július 5-én. A frissdiplomásokat dr. Tóth Tamás dékán mellett dr. Nagy István agrárminiszter is köszöntötte. Az eseményen mintagazdaság címet kapott az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad.

Folytatódnak a német tüntetések, olajat öntött a tűzre egy zöldszervezet

2024. január 09. 15:43
Ma tovább folytatódnak a demonstrációk, a gazdákban forr az elégedetlenség. Kint élő magyarokat is kérdeztünk tapasztalataikról.
 
Mint arról tegnapi írásunkban már beszámoltunk: Németország minden tartományában demonstrációkat tartanak traktoraikkal a gazdák, részben általános elégedetlenségük, részben pedig a tervezett megszorító intézkedések miatt.