Nagy István: válságtanácskozást tartottunk a magyar méz érdekében

2023. augusztus 10. 16:08
Az agráminiszter a Hír Tv műsorában elmondta, válságtanácskozásra behívott minden érintett szervezetet, hogy érdemi segítséget kaphassanak a méhészek.
Nagy István: válságtanácskozást tartottunk a magyar méz érdekében
Nagy István, a műsorban azt is elmondta, akciókat szerveznek a mézfogyasztás népszerűsítése érdekében.
 
Az áruházláncokkal pedig tárgyalásokat kezdeményeznek, melynek keretében ősszel mézakciókra kerül majd sor az üzletekben. 
 
forrás: agrotrend.hu/ Nagy István Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Madárinfluenza tizedeli a darvakat

2023. november 17. 16:17
Erőteljesen terjed a vándorló vízimadarak állományaiban a madárinfluenza, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményt adott ki. A vándorló vízimadarak őszi vonulása a fertőző betegségek terjedését is elősegíti. Ezek közül a madárinfluenza vírusa a vadon élő madarak populációira és hazánk baromfiállományaira egyaránt veszélyes. A járványvédelemből a madármegfigyelők is kivehetik részüket néhány szabály betartásával.

Portfolio díj: az év kertésze

2022. december 20. 14:55
A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év kertészete a Hódkertész Kft. lett.
 
A hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkozik, 2021-ben körülbelül 16 ezer tonna terméket adtak el, főként a belföldi piacra, de exportra is jutott az áruból. A cég üvegházakban, hidrokultúrás módszerrel és megújuló termálenergiával termel, egyik fő célkitűzésük, hogy a téli időszakban, amikor hiány van egyes zöldségekből, a modern technológiáknak köszönhetően, ott tudjanak lenni nagy mennyiségben a termékeikkel az áruházak polcain.