Nagy Mártonnak elege lett az áremelésekből, ráküldi a GVH-t a boltokra

2024. szeptember 05. 14:41
A miniszter szerint a kötelező akciózás után a láncok jelentős áremelésekbe kezdtek, emiatt pedig lépni kell.
Nagy Mártonnak elege lett az áremelésekből, ráküldi a GVH-t a boltokra
A Nemzetgazdasági Minisztérium arra lett figyelmes, hogy
 
a kötelező akciózás kivezetését követően a kereskedelmi láncok egyidejű és jelentős mértékű áremeléseket hajtottak végre alapvető termékek esetében,
 
amely ellen a minisztérium határozott intézkedéseket tesz és kezdeményezi a Gazdasági Versenyhivatal versenyjogi vizsgálatát – tájékoztatott szerdán tárca.
 
Nagy Márton minisztériuma továbbra is elkötelezett a magyar családok védelme érdekében – írják közleményükben –, így az adatok alapján kezdeményezi a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatának megkezdését, illetve azt is, hogy a minisztériumhoz tartozó fogyasztóvédelem, illetve a Gazdasági Versenyhivatal közösen lépjen fel a tisztességtelen vállalkozásokkal szemben.
 
 
forrás: economx.hu

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a helyi termék rendezvénysorozat

2023. augusztus 21. 13:26
Újabb négy helyszín ad otthont és újra a helyi terméké lesz a főszerep a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat októberi rendezvényein.
 
A „Helyi termék” című rendezvénysorozat 2023. október 3. és 17. között folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közös szervezésében, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével – olvasható a NAK cikkében.

Német kormány: szankciók húsfogyasztók és gazdák ellen a fenntarthatóság jegyében

2024. április 24. 11:15
Jelentősen emelnék a hústermékek adóját – a gazdák tiltakoznak a terv ellen.
A német gazdák és hústermelők hamarosan megérezhetik egy újabb kormánydöntés súlyát, amely a zöldpolitika és az éghajlatváltozás nevében a húsfogyasztást bünteti – írja a The European Conservative hírportál.