Négy tonnányi tiltott rovarölő szert próbáltak Magyarországra behozni

2024. május 28. 16:00
A hatóságok a határon fülelték le a rakományt.
 
Több mint négyezer kilogramm tiltott rovarölő szert találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú teherautó platóján Békés vármegyében – közölte ma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Négy tonnányi tiltott rovarölő szert próbáltak Magyarországra behozni
A közlemény szerint a pénzügyőrök a gyulai határátkelőhelynél állították meg a bolgár kamiont, hogy átvizsgálják a rakományát, ekkor találták meg a Magyarországon tiltott méreganyagot.
 
A rovarölő szer azért tiltott, mert a vízi szervezetekre veszélyes és a méhekre kifejezetten káros – írták.
 
Hozzátették, hogy a fuvarokmányok alapján az illegális szer magyar lerakodási címmel érkezett Görögországból.
 
A pénzügyőrök értesítették a Békés vármegyei kormányhivatal növényvédelmi felügyeletét, amely a körülmények tisztázásáig zár alá vette rakományt – áll a közleményben.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Új csapdatípus az inváziós poloskák gyérítésére

2023. április 25. 08:57
Talán hihetetlen, hogy nem is olyan régen még sem a hazai termesztőknek, sem a lakosságnak nem kellett szembenéznie az ázsiai márványospoloska (Halyomorpha halys) és a mediterrán vagy afrikai eredetű zöld vándorpoloska (Nezara viridula) kártételével és zavaró hatásával.
A zöld vándorpoloska érkezésének épp csak a huszadik évfordulóját tartjuk, annak pedig még tíz éve sincs, hogy 2014-ben hazánkban először felfedezték a mára tömegesen előforduló márványospoloskát.

Te tudod, mi az oka annak, ha sok a vakondtúrás a kertedben?

2023. február 09. 13:16
A vakond az év emlőse. De vajon miért kapta ez a kitüntető címet, amikor bosszant minket a túrásaival?
 
A vakond, habár elképesztően bosszantó tud lenni, amikor föltúrja a kertünket, nem véletlenül védett állat immár 120 éve. És az sem véletlen, hogy minden bosszankodásunk ellenére idén a vakond lett az év emlőse. Mert rossz a rosszal, de rossz a rossz nélkül, ez pedig a vakondra különösen igaz.