Nem kérnek az ukrán fagyasztott gyümölcsből

2023. augusztus 01. 15:02
Lengyelország azt kéri az Európai Uniótól, hogy tiltsák meg a fagyasztott szamóca és málna behozatalát Ukrajnából
Nem kérnek az ukrán fagyasztott gyümölcsből
A lengyel termelők attól tartanak, hogy a bogyósok esetében megismétlődik mindaz, ami a gabonával történt, miszerint az ellenőrizetlen import végül jelentős áreséshez vezetett.
 
Lengyelország a követelésével Valdis Dombrovskis uniós kereskedelmi biztoshoz fordult, és Robert Telus lengyel mezőgazdasági miniszter videómegbeszélést kezdeményezett Bulgária, Románia, Szlovákia és Magyarország mezőgazdasági minisztereivel is, hogy megvitassák a háború sújtotta országból származó gyümölcsök, köztük a málna és a szamóca behozatalával kapcsolatos megelőző intézkedéseket.
 
A követelés alapja, hogy 2022–2023-ban megugrott az ukrán fagyasztott szamóca és málna importja Lengyelországba, ami a piacon komoly torzulásokat idéz elő.
 
Forrás: east-fruit.com/Kertészet és Szőlészet

Kapcsolódó cikkek

Portfolio Agrárdíjak 2022: az év növénytermelője

2023. január 11. 10:33
Mintegy 3600 hektáron gazdálkodik Szarvas és környékén a Nagyrét Farm Kft., amelyből közel 1500 hektár saját és bérelt terület, 2000 hektáron pedig integrációt végeznek a közeli települések gazdálkodóinak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a vetéstől egészen a betakarításig a cég végez el minden munkafolyamatot a termelők részére. A Nagyrét Farm Kft. saját területeinek 50 százaléka öntözhető, ahol többek között paradicsomot, zöldborsót, csemegekukoricát, valamint őszi búza és őszi árpa vetőmagot termesztenek.

Permetező, eke, gruber, vetőgép, tárcsa, kultivátor – képek az AgrárGépshow-ról!

2023. június 08. 13:12
Az Agroinform szerkesztősége is kint van a NAK Szántóföldi Napok és AgrárGépshow-n, nézd meg, milyen gépeket lehetett munka közben megnézni szerda délelőtt!
 
Ma még élőben is meg tudod nézni, ingyenes a rendezvény!