Rendőrök biztosítják, hogy a boltok polcain legyen élelmiszer

2024. január 29. 15:27
A francia gazdák akadályozzák Párizs élelmiszer-ellátását.
Rendőrök biztosítják, hogy a boltok polcain legyen élelmiszer
Hétfőn a francia gazdák traktorokkal próbálták elzárni a francia főváros felé vezető utakat, hogy megakadályozzák Párizs élelmiszer-ellátását. A másfél hete tiltakozó gazdák akciója elsősorban az Orly repülőtér közelében lévő nagybani piac blokádjára irányul – írja az euronews.com.
 
A hírek szerint Gerald Darmanin belügyminiszter utasításba adta, hogy a farmereket traktoraikkal ne engedjék be a nagyvárosokba. Hangsúlyozta, hogy a párizsi és tartományi repülőtereknek, valamint a nemzetközi gyümölcs- és zöldségpiacnak „továbbra is működniük kell".
 
15 ezer rendőrt és csendőrt mozgósítunk az ellátás biztosítására – közölte a belügyminiszter.
 
Mindeközben a FNSA, a legjelentősebb francia mezőgazdasági szakszervezet azt közölte, hogy a gazdák folytatják tiltakozó akcióikat, annak ellenére, hogy Gabriel Attal miniszterelnök pénteken többek közt bejelentette, hogy a kormány visszavonja a mezőgazdaságban használt nem közúti gázolaj adójának tervezett emelését.
 
Európa-szerte tüntetnek a gazdák, a német, francia, román és lengyel gazdák mellett már az olasz és a görög gazdák is tiltakoznak.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Elhangzott az ígéret: jövőre Magyarország hátát fogja nézni Európa

2023. december 14. 16:24
Nagy Márton azt is bejelentette, hogy a hazai munkaerő-tartalékok mozgósítása érdekében új kormányzati program készül.
 
A Fidesz–KDNP parlamenti gazdasági kabinetjének tagjait tájékoztatta Nagy Márton kedden (dec.12.-én)  az aktuális gazdasági helyzetről és a jövő évi kihívásokról.

AZ AGRÁRIUM NÉLKÜLÖZHETETLEN ELEME A JÉGKÁRMÉRSÉKLŐ RENDSZER

2023. január 31. 13:13
Az Európai Unióban egyedül Magyarországon működik a kontinentális összevetésben is kiemelten fejlett és több pilléren nyugvó, mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer, amely számos helyzetben képes segítséget nyújtani a gazdálkodóknak – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Országos jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőinek járó díj átadó rendezvényén, kedden, Dunaharasztiban.