Összecsaptak a tüntető gazdák a rendőrökkel az EP épülete előtt

2024. február 01. 16:18
Miközben az Európai Unió vezetői az Ukrajnának nyújtandó támogatásról egyeztettek és állapodtak meg, Brüsszel utcáin járműveikkel felvonuló uniós gazdák tüntettek. A hirado.hu helyi források alapján 1000 munkagép jelenlétéről számolt be a Luxembourg és a Schuman téren. A belga fővárosba külföldi demonstrálók is érkeztek, főként olaszok – írta az Infostart.
Összecsaptak a tüntető gazdák a rendőrökkel az EP épülete előtt
Vízágyúval oszlatja a rendőrség az Európai Unió mezőgazdasági politikája ellen tiltakozó belga gazdák tüntetését az Európai Parlament brüsszeli épületénél 2024. február 1-jén, az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli találkozója idején. Fotó: MTI/AP/Thomas Padilla
 
Az uniós csúcs lebonyolítása érdekében az Európai Tanács és az Európai Bizottság környékére a hatóságok nem engedték be a demonstrálókat, azonban az Európai Parlamentet és környékét körülzárták, az EU-s intézménynek helyet biztosító európai negyedben pedig teljesen megbénult a közlekedés.
 
A brüsszeli város és az Ixelles-i rendőrségi zóna szóvivője szerint az egész régiót tekintve körülbelül 1300 traktort számoltak.
 
A gazdák állítólag a Place du Luxembourg téren egy 1871-ben készült történelmi szobrot is szétszereltek és felgyújtottak.
 
forrás: agrotrend.hu
 

Kapcsolódó cikkek

A BEPORZÓK MEGÓVÁSA KÖZÖS KÖTELESSÉGÜNK

2023. március 28. 10:26
Közös faültetéssel hívta fel a figyelmet a beporzók védelmére és a biológiai sokféleség megóvására Nagy István agrárminiszter és Marjan Cencen, Szlovénia nagykövete.
 
A tárcavezető hangsúlyozta, a természet az egyik legnagyobb kincsünk, ezért mindent meg kell tenni azért, hogy fenntartható és biztonságos környezetben élhessünk. Nagy István kiemelte, az Európai Unióban mintegy 17 millió méhkaptár van, és 600 ezer méhész dolgozik. Összehasonlításul: Magyarországon 1,2 millió méhcsaládot tartanak a gazdák és 13 méhcsalád jut egy négyzetkilométerre. Ez a szám nálunk a legmagasabb a világon.

Újabb ösztöndíjas hallgatók fejezték be magyarországi agrártanulmányaikat

2024. június 28. 18:56
Elbúcsúztatták Magyarország és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közös támogatásában megvalósuló ösztöndíjas program hallgatóit. Idén élelmiszerbiztonsági és -minőségi, illetve takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki szakokon végeztek a hallgatók.