Összefogott a hazai zöldség-gyümölcs ágazat: termékfelajánlásokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet

2020. április 07. 08:09
A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felhívására a magyar zöldség-gyümölcs termelők részt vesznek a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak friss és feldolgozott zöldséggel és gyümölccsel történő ellátásában.

A 2020. március 24-én indult akció keretében az első felajánlás a kiskőrösi Juice Products Zrt.-től érkezett, a vállalat 100 liter gyümölcslevet ajánlott fel a kórház dolgozói számára. A hazai termelésű gyümölcsökből készült, egyszerűen kezelhető 3 literes kiszerelésű leveket Ribárszki Zsolt, a Juice Products Zrt. vezérigazgatója és Ribárszki Ákos gyártásért felelős vezető adta át.

Termelői Értékesítő Szervezetek (TÉSZ) között meghirdetett felhívásra rövid idő alatt érkeztek további felajánlások, melyek leszállítása már szervezés alatt van. A szentesi Délalföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTÉSZ) paprikával és paradicsommal, a kerecsendi Korona Gombaipari Egyesülés friss termesztett gombával, a hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. koktélparadicsommal és kígyóuborkával, a szabadszállási Róna Ker-Tész Kft. pedig leveszöldség csomagokkal járul majd hozzá a kezdeményezéshez.

-----

Forrás valamint plusz képek és videók megtalálhatóak itt:

https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2020/04/06/osszefogott-a-hazai-zoldseg-gyumolcs-agazat-termekfelajanlasokkal-segiti-a-koronavirus-elleni-kuzdelmet

Kapcsolódó cikkek

Olaszország élelmiszer-folyosót akar Ukrajnából a globális élelmiszerválságot elkerülendő

2022. május 24. 10:56
Az ukrajnai háború alakulásáról és az élelmiszerválság elkerüléséről egyeztetett Mario Draghi kormányfő bolgár kollégájával, Kiril Petkovval, akivel Rómában találkozott.

Közös cél a minőségi alapanyagok, élelmiszerek megjelenése a közétkeztetésben

2019. május 16. 08:07
Célunk, hogy a hazai közétkeztetésben olyan egészséges, biztonságos és megbízható, főként helyi és bio–alapanyagokból előállított ételek készüljenek, amelyek mennyiségileg és minőségileg is megfelelnek a különböző korcsoportok élettani igényeinek – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének Országos Szakmai Napján.