Összejöhet a nagy felvásárlás az ételek házhozszállítási piacán

2020. július 08. 08:55
Felvásárolja az Uber a Postmates-et. A Bloomberg információi szerint megszületett a megállapodás az Uber és az étel házhozszállítással foglalkozó vállalat között.

A vállalat részéről még a hivatalos megállapodás megkötése előtt kiszivárgott előzetes információk szerint az Uber 2,65 milliárd dollárért vásárolja fel a Postmates részvényeit. A Second Measure májusi adatai alapján a Postmates 8 százalékos piaci részesedéssel bír az Egyesült Államok házhozszállítási piacán, így ezzel az akvizícióval az Uber tovább erősítheti az Uber Eats szegmensét – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Az Uber árfolyama 6 százalékkal a 32,52 dolláros szintig emelkedett kedden a New York-i Értéktőzsdén.

Néhány napja a The Wall Street Journal szellőztette meg, hogy az Uber ezúttal a Postmates vállalattal folytat tárgyalásokat annak 2,6 milliárd dolláros felvásárlásának ügyében. Az Uber azt megelőzően a Grubhubot szerette volna megvásárolni, mely tárgyalások végül sikertelenül zárultak.

A májusban közzé tett első negyedéves gyorsjelentésében az Uber arról számolt be, hogy az ételek házhoz szállításával foglalkozó szegmens árbevétele a másfélszeresére ugrott éves alapon. A 2020-as év első negyedévében egyébként az Uber megkönnyítette a sofőrjeinek, hogy az Uber Eats kiszállítóivá váljanak.

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Már nem lehet balatoni halként árulni a hekket

2022. július 13. 08:41
Új brand, a „Balatoni hal” jelent meg a piacon. Az eredetmegjelöléssel ellátott, uniós oltalom alatt álló termékek megjelenését Nagy István agrárminiszter mérföldkőnek nevezte.

Ezt tudja a hamisítatlan, vidéki magyar konyha: íme 3 tájegység 9 autentikus étele

2020. augusztus 04. 07:39
Máig léteznek olyan jellegzetes fogások, amik egyes vidékeken autentikusnak számítanak, azonban könnyen lehet, hogy az ország más részeiben még csak hírüket sem hallották. Cikkünk első részében az észak-magyarországi és az alföldi régióba kalandozunk.