Paradicsomkavalkád, dínókori növények – nyárzáró programok a Füvészkertben

2023. augusztus 29. 12:04
Érdemes a budapesti Füvészkertbe menni szeptember első három napján (péntek, szombat, vasárnap): Pénteken paradicsomnap lesz kóstolóval, szombaton tartják az örökbefogadók napját, vasárnap pedig kiderül, milyen növényeket őriz a kert régi korokból és távoli kontinensekről.
 
Paradicsomkavalkád, dínókori növények – nyárzáró programok a Füvészkertben
Az ELTE Füvészkert és a Bolgár Kutatóintézet közös szervezésében évek óta megrendezik a Paradicsomnapot az ELTE Illés utcai botanikus kertjében, a Pál utcai fiúkból is jól ismert Füvészkertben. A szeptember 1-jén 11 órakor kezdődő program
nyilvános, mindenkit szeretettel várnak a szervezők a kertben termesztett bolgár fajták kóstolójára, illetve az ízversenyre és szavazásra. A paradicsomok ízének fokozásához a bolgár fehér sajtot a Bolgár Kutatóintézet biztosítja, írják a program beharangozójában.
 
Budapesti programok (augusztus 24–27.)
Szeptember 2-án nyitástól zárásig az örökbefogadóké lesz a terep, a füvészkerti növények örökbefogadói ilyenkor szervezett keretek között nézhetik meg kiválasztott növényüket. Az örökbefogadók ezen a napon díjmentesen látogathatják a kertet, és részt vehetnek egy szakvezetésen. Aki esetleg itt kap kedvet, hogy maga is örökbefogadó legyen, az a https://www.fuveszkert.org/orokbefogadas/ oldalon tájékozódhat a részletekről.
 
A Füvészkertben található valamennyi növény örökbe fogadható, az örökbefogadó a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt támogatja.
 
Vasárnap, szeptember 3-án Régi korok, távoli kontinensek növényei címmel tart tematikus szakvezetést Schneider Zoltán biológus. A 11.00-től kezdődő sétán a világ másik oldaláról ide került növényekkel is találkozhatunk, de olyan élő kövületekkel is, amelyeket egykor talán még a dinoszauruszok is láthattak.
 
Séta a Füvészkertben
Ez utóbbi eseményre nem elég a füvészkerti belépő, külön jegyet kell venni, részletek a fuveszkert.org honlapon.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Nyári táborok: Érdemes sietni a helyek lefoglalásával

2023. június 06. 17:47
Újabb rekordot hozhat az idei vakáció a táborozók számában, 230 ezer gyerek nyaral táborokban a nyár folyamán. Legtöbben közülük sport- és angoltáborban vesznek részt, míg a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják.
 

Végleg bezár a kisbéri wellness-szálloda az energiaválság miatt

2023. január 06. 18:05
Az energiaválság miatt végérvényesen bezár a kisbéri Kincsem Wellness Hotel, a vezetőség a szálloda közösségi oldalán közölte a hírt.
„Szeretnénk tájékoztatni kedves vendégeinket, hogy szállodánk 2023.01.06. nappal végérvényesen bezár.
 
A hotel vezetősége mindent megtett annak érdekében, hogy a szálloda tovább működhessen, munkát és megélhetést biztosítva számos család számára, de sajnos a jelenlegi energiaválság a szálloda bezárását hozta el.