Partnerségi megállapodások a Földművelésügyi Minisztériumban

2016. május 20. 07:59
A tegnapi napon stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodásokat írt alá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A Földművelésügyi Minisztérium idén 7 szervezettel kötött stratégiai partnerségi, illetve együttműködési megállapodást.

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetséggel, a Magyar Mérnöki Kamarával, az EDUTUS Főiskolával és a GMO-mentes Magyarországért Egyesülettel.
Együttműködési megállapodást a Magyar Piacszövetkezet – Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságával, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával és a Nagybani Piac Zrt.-vel.

A stratégiai partnerségi megállapodások célja a szoros együttműködés
•    a jogszabályalkotást megelőző társadalmi egyeztetésekben;
•    a jogszabályok, valamint a jogszabályokat megalapozó koncepciók előkészítésében;
•    az elfogadott jogszabályok hatásainak értékelésében (a jogszabályok utólagos véleményezésében).

Az együttműködési megállapodások révén a partner szervezetek részt vesznek az adott ágazat népszerűsítésében, érdekképviseletében, a feketegazdaság visszaszorításában, a stratégiai dokumentumok kidolgozásában, illetve az átfogó programok megvalósításában

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Orvvadászokat értek tetten a Tisza-tónál

2016. november 21. 11:25
Eljárást indított a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás, természetkárosítás és orvvadászat gyanúja miatt két olasz állampolgár ellen, akiket szombat délután értek tetten a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrei, a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében.

Pogácsa helyett gyümölcs a meetingen: a cégek nyitottak az egészséges munkahelyi táplálkozás iránt

2018. november 05. 08:54
Az étrendi kockázatok közül az elégtelen gyümölcsfogyasztást az olajos magvak és diófélék elégtelen fogyasztása követi, majd a magas só, a kevés zöldség- és rostbevitel következik. A munkahelyi egészségfejlesztő programok azonban csökkenthetik ezeket a kockázatokat. Az általunk megkérdezett gyümölcskiszállító és catering cégek közös tapasztalata az, hogy a vállalatok egyre nyitottabbak az egészséges táplálkozás iránt, és hajlandóak a dolgozóik egészsége és motiváltsága érdekében olyan szempontokra is forrást biztosítani, melyek korábban feleslegesnek tűntek.