Partnerségi megállapodások a Földművelésügyi Minisztériumban

2016. május 20. 07:59
A tegnapi napon stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodásokat írt alá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A Földművelésügyi Minisztérium idén 7 szervezettel kötött stratégiai partnerségi, illetve együttműködési megállapodást.

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetséggel, a Magyar Mérnöki Kamarával, az EDUTUS Főiskolával és a GMO-mentes Magyarországért Egyesülettel.
Együttműködési megállapodást a Magyar Piacszövetkezet – Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságával, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával és a Nagybani Piac Zrt.-vel.

A stratégiai partnerségi megállapodások célja a szoros együttműködés
•    a jogszabályalkotást megelőző társadalmi egyeztetésekben;
•    a jogszabályok, valamint a jogszabályokat megalapozó koncepciók előkészítésében;
•    az elfogadott jogszabályok hatásainak értékelésében (a jogszabályok utólagos véleményezésében).

Az együttműködési megállapodások révén a partner szervezetek részt vesznek az adott ágazat népszerűsítésében, érdekképviseletében, a feketegazdaság visszaszorításában, a stratégiai dokumentumok kidolgozásában, illetve az átfogó programok megvalósításában

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Több munkabaleset

2017. február 22. 08:17
9,2 százalékkal több munkabaleset történt tavaly, mint a korábbi évben – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya 2017. február közepén nyilvánosságra hozott dokumentumából. 

Lázár: nem magyarok, ezért hiába kérjük az üzletláncokat

2016. április 08. 08:04
Nem lehet az osztrákhoz hasonló tejpiaci összefogást megvalósítani Magyarországon, mert a kiskereskedelem nincs magyar érdekkörben – hangoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ha a kormánynak – hasonlóan az energia- és a bankszektorhoz – nagyobb befolyása volna, az üzletláncokat meg lehetne kérni arra, hogy magyar tejtermékeket vásároljanak.