Szaunázók hétvégéje, mézes nap és 24 órás úszás Berettyóújfalun

2024. szeptember 04. 17:51
Berettyóújfalun működik Magyarország legújabb gyógyfürdője, a Bihar Termálliget és frissen megnyílt kempingje is. Az ide érkező vendégek a gyógyfürdő szolgáltatásai mellett számos kulturális és gasztronómiai programban is részt vehetnek, az idei ősz pedig kifejezetten mozgalmasnak ígérkezik.
Szaunázók hétvégéje, mézes nap és 24 órás úszás Berettyóújfalun
Szeptember 7-én például a berettyóújfalui és bihari baráti társaságok, a környékbeli települések mérettetik meg gasztronómiai tudásukat a Tájak, házak, ízek fesztiválon.
Biharország - Tájak, házak, ízek Gömörtől Biharig
forrás:biharorszag.hu
 
Habár a strandszezonnak vége, a Bihar Termálligetben az ősszel is számos programmal várják a feltöltődni vágyókat. Az Európai Sporthét keretében idén is megszervezik a 24 órás úszást, melyen környékbeli iskolák, sportegyesületek, közéleti szereplők vállalják, hogy egy teljes napon keresztül folyamatosan úszik valaki a gyógyfürdő uszodájában. A sportrendezvény szeptember 27-én kezdődik és szeptember 28-án reggel ér véget.
 
Szeptember 28-án a Bihari Mézes Napra is érdemes ellátogatni, hiszen a tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő szakmai találkozón a Bihari Mézlovagrend felvonulásán túl méz- és eszközvásár is lesz a Nadányi Zoltán Művelődési Házban.
Bihari Mézlovagrend, BSVE - Bihar Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület
Október első hétvégéjén a Bihar Termálliget is csatlakozik a Magyar Fürdőszövetség országos rendezvényéhez, így a szezonnyitó Szaunázók hétvégéjén Berettyóújfaluban is lehet majd hódolni a szaunaprogramoknak.
 
Október 11-12-én kerül megrendezésre huszonhatodik alkalommal a Bihari Számadó Napok kiállítás és vásár, ahol helyi és környékbeli vállalkozások mutatkoznak be a városi sportcsarnokban. A következő héten ünnepli ötvenedik születésnapját a Bihari Múzeum is, mely szakmai programokkal várja az érdeklődőket.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Újabb Ipoly-híd köti össze Magyarországot és Szlovákiát

2023. december 01. 14:36
Új Ipoly-hidat adtak át Magyarország és Szlovákia között, az egyik oldalon Őrhalomnál, a másikon pedig Ipolyvarbónál. A híd megkönnyíti a határ menti közösségek életét és a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos.

Mobilmentes étkezéshez ingyenes gyerekmenü jár öt fővárosi étteremben

2023. március 16. 13:07
Negyedszerre rendezik meg a „Mobil Off, Élmény On" hetet a budapesti VakVarjú éttermekben március 20-26-a között. Ha a család minden tagja az étkezés alatt az asztal közepén található lezárt dobozba helyezi el kikapcsolt mobiltelefonját, akkor a 14 év alatti gyerekek ajándékba kapják a menüt.
„A VakVarjú étteremcsalád immár negyedik alkalommal rendezi meg a „Mobil Off, Élmény On" elnevezésű mobilmentes hetet március 20-26-a között, aminek apropója pont az, hogy kiszakadjunk ebből a virtuális élettérből és újra megtanuljunk egymásra figyelni.