Szinte mindent vitt az Agárdi Pálinkafőzde

2024. december 18. 21:25
A Nemzeti Pálinkakiválóság Programon bizonyított: meghatározó piaci szereplő
Szinte mindent vitt az Agárdi Pálinkafőzde
Az idei esztendőben immáron tizedik alkalommal hirdette meg az Agrárminisztérium dr. Nagy István miniszter fővédnökségével a Nemzeti Pálinkakiválóság Program valamint Gin és Egyéb Szeszes Ital Mustra elnevezésű szakmai versenyét. A program célja szakmailag megalapozott kiválasztás és értékelés keretében minősített pálinkák és párlatok piacra jutásának támogatása, a kulturált, mértékletes alkoholfogyasztás fontosságának megismertetése a hazai és külföldi fogyasztókkal.
 
Az AGÁRDI PÁLINKFŐZDE az összesített eredmények alapján a LEGEREDMÉNYESBB PÁLINKAFŐZDE cím elnyerésével utasította maga mögé teljes mezőnyt. A nevezett pálinka tételek közül 4 minta TOP Pálinkakiválóság, 5 minta pedig Pálinkakiválóság címet, két párlat pedig Arany minősítést nyert el, az Amphora Gin pedig a LEGJOBB GIN elismeréssel büszkélkedhet.
root-0297
Az Agrárminisztérium 2014-ben indította útjára a Nemzeti Pálinkakiválóság Programot azzal a céllal, hogy az egyik legismertebb Hungarikum, a pálinka iránt érdeklődő fogyasztók számára egy nagyon szigorú szakmai alapokon nyugvó verseny lebonyolításával bemutassa a minőségi pálinkákat előállító vállalkozásokat, valamint hangsúlyozza a kulturált, mértékletes alkoholfogyasztás fontosságát.
 
A verseny 2023-ban bővült a gin és más minőségi szeszes italok mustrájával, ahol a hazai előállítású, pálinkának nem minősülő párlatok megmérettetése zajlott.
 
Mindkét kategóriában az érzékszervi bírálatot megelőzően a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal laboratóriuma vizsgálta a beküldött mintákat, biztosítva ezzel, hogy a versenyen csak analitikai szempontból hibátlan tételek szerepeljenek. Az érzékszervi bírálat a nagy elismertségnek örvendő Takács László szakmai elnök irányítása mellett a legjobb minősítők részvételével zajlott.
ujagardi
A pálinka kategóriában a TOP Pálinkaválóság címet a 95-100, a Pálinkakiválóság címet a 80-94 pontot elérő tételek nyerhették el, míg a ginek és egyéb szeszes italok esetében az Arany minősítéshez 89-100, az Ezüst minősítéshez 80-88 pontot kellett elérni.
 
Hazánk vezető pálinka manufaktúrái több mint 150 kitűnő minőségű, csak legális kereskedelmi forgalomban kapható terméket indítottak ezen a versenyen. Az Agárdi Pálinkafőzde ebben a rendkívül erős mezőnyben is bizonyította, hogy már több mint 20 éve a minőségi magyar pálinka és párlat piac meghatározó szereplője.
 
A Bodza, Kajszibarack, Fekete cseresznye, Tokaji Sárgamuskotály törkölypálinkák TOP Pálinkakiválóság, a Szilva, Érlelt szilva, Irsai Olivér, Birs, Szivar Aszútörköly pálinkák pedig Pálinkakiválóság címet érdemeltek ki. Emellett a Single Malt Whisky Arany minősítést érdemelt ki, az Amphora gint pedig a Legjobb Ginnek választották a bírálók.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen: van olyan élelmiszer, ami olcsóbb lett

2023. január 13. 11:58
Az árcsökkenésnek számos oka van.
 
A szakértők többsége szerint az inflációs hullám még eltarthat egy ideig, mégis jó hír, hogy néhány élelmiszer ára már csökkenni kezdett decemberben - írja a mandiner.hu
 
Vannak termékek, amelyeknél nagyon komoly volt az áresés
A narancs ára egy hónap leforgása alatt 27 százalékkal, a fehérrépa ára 23 százalékkal lett kevesebb. A paprika ára is mérséklődött 7 százalékkal, a sárgarépa pedig 6 százalékkal került kevesebbe.

Hatalmas lángok csaptak fel egy somogyi állattartó telepen

2023. június 01. 13:00
Tűz ütött ki egy körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen csütörtök reggel Somogyszob külterületén – közölte a katasztrófavédelem.
 
A tájékoztatás szerint teljes terjedelmében ég az egyik épületrész, amelynek tetőszerkezete beomlott és a tűzben mintegy ezer sertés elpusztult.
 
Az esethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók: a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tíz vízsugárral oltották a lángokat, valamint védték a tűzzel nem érintett épületrészt is.