Táppénz mellett dolgozhatok-e másodállásban?

2020. január 07. 09:07
Van főállásom, de táppénzen vagyok. Végezhetem-e másodállásban a munkámat, (alkalmi bejelentéssel szoktam másodállást vállalni) mert azt el tudom végezni, teljesen mást igényel részemről.

A kérdése megválaszolása orvosszakmai feladat. A 102/1995. Kormányrendelet a keresőképtelenség és a keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről 2019. január 1-től hatályba lépő módosítása alapján a kezelőorvosának külön-külön kell elbírálnia a keresőképtelenségét minden jogviszonyának megfelelően. Az ön háziorvosa vagy kezelőorvosa tudja megítélni az egészségi állapotából, hogy a főállásán kívül más jogviszonyban el tudja-e látni a munkáját, vagy nem. Amennyiben nem, jogviszonyonként állítja ki a szükséges igazolásokat, amelyekre fel kell vezetnie a munkakörét.
Lehetséges, hogy a főállásában a munkáját ellátni nem tudja, de az alkalmi foglalkoztatásban kapott feladatainak elvégzésére egészségi állapota megfelelő.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Nincs fék az online vonaton: 1200 milliárd forint felett a hazai e-kereskedelem

2022. március 24. 07:59
A belföldi online kiskereskedelem 32,4 százalékos növekedéssel 1203 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly. A szektor teljes forgalmából 10,4 százalékkal részesedő online piac a 2020-as rekordév után vesztett a sebességéből, de még mindig kétszer gyorsabb volt a múlt évi bővülés, mint a Covid előtti években. A növekedés motorja immár a vásárlási gyakoriság folyamatos emelkedése – ismertette kutatását elsőként a VG-vel a GKI Digital és az Árukereső.hu

Nyugdíjak: a kormány szembemegy gyakorlatilag az egész társadalommal

2022. február 07. 09:01
A nyugdíjminimum hatása mégis jelentős