Kapcsolódó tartalmak: munkavégzés

Hír: Munkavégzés kánikulában

2017. június 22. 09:27
 
A nyári meleg, a tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolja az egészségi állapotot. Fokozottabban izzadunk, nagyobb a folyadékveszteségünk. A LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértőjének írása.

Hír: Jár-e a vállalkozónak éjszakai pótlék?

2018. március 12. 07:38
 
Jár-e éjszakai pótlék a bt. tagjának, ha maga vezeti a cég kamionját? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Hír: Pihenőnapon kell dolgozni: mit fizet a munkáltató?

2018. június 04. 14:11
 
Pihenőnapján hívja be dolgozni a munkáltató a munkavállalót, milyen extra költségeket (utazás, lemondott program) kell számára megtéríteni? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Hír: Mi tartozik a vezetői munkakörhöz szükséges bizalom körébe?

2018. szeptember 06. 09:05
 
A vezető munkakörének ellátásához szükséges bizalom körébe tartozik a beosztott munkatársakkal való olyan együttműködés, amely a munkavégzéshez szükséges megfelelő munkakapcsolat kialakítását és fenntartását eredményezi, amelyben a munkatársak tartózkodnak mások egészségének veszélyeztetésétől, munkavégzése zavarásától, helytelen megítélésének előidézésétől – mondta ki a Kúria.

Hír: Szabira mentem, de dolgozom

2019. június 27. 08:27
 
Több fejér megyei és borsodi gépipari cégnél is rendkívüli munkaidőt rendeltek el tavaly a munkaszüneti napokon. Ezt a munkáltatók a hatályos törvények alapján nem tehették volna meg. Csak ott lehet ugyanis munkaszüneti napra berendelni a dolgozókat, ahol egész évben folyamatos üzem van - derül ki munkaügyi hatóság tavalyi ellenőrzési tapasztalatait összefoglaló pénzügyminisztériumi jelentésből, amelyet a Népszava közölt.

Hír: Amire mindenképpen oda kell figyelni az agrár-környezetgazdálkodási támogatásban résztvevő gazdálkodóknak

2019. július 12. 08:15
 
A munkavégzést követő 15 napon belül be kell jelentenie a gazdálkodónak az Államkincstár felé a támogatás kérelmét.

Hír: Képességek szaktudás nélkül

2019. augusztus 08. 14:48
 
Összegyűjtöttünk 9 képességet - természetesen a teljesség igénye nélkül - , melyek nem igényelnek sem szaktudást sem iskolai végzettséget, de roppant hasznos, ha rendelkezünk velük

Hír: Felmentési idő mellőzése: jogszerű-e a felmondás?

2019. augusztus 12. 08:08
 
Milyen jogkövetkezménnyel járhat, ha a munkáltató nem menti fel a dolgozót a munkavégzés alól a felmondási idő felére? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Hír: Munkavállaló díjazása munkavégzés hiányában

2019. szeptember 04. 08:04
 
Munka Törvénykönyve

Hír: Hivatalos munkahely: mi dönti el, hogy a munkavállaló hol végezze a munkáját?

2019. november 06. 15:05
 
A munkaviszony egyik alapvető eleme a munkahely meghatározása, vagyis az, hogy a munkavállaló hol köteles a munkáját végezni. A munkavállaló alapvető kötelezettsége, hogy az előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenjen, és munkát végezzen. Ezért lényeges kérdés, hogy a munkavégzés helyét miként lehet meghatározni. Mi történik, ha a munkavállalónak a munkahelyen kívül kell dolgoznia? Hivatalos munkahely: mi dönti el, hogy a munkavállaló hol végezze a munkáját?
«1234»