Tényleg a zöld energia lenne a magyar gazdaság jövője?

2024. március 25. 13:40
Ezt mondják.
Tényleg a zöld energia lenne a magyar gazdaság jövője?
A kérdőívben a napelem kérdésére is részletesen kitérnek - fotó: pexels.com
 
A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - ezt a HUMDA Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke mondta el vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.
 
Zöld átállásra van szükség
Weingartner Balázs közölte, hogy már egyáltalán nem kérdés, a zöld átállást minél előbb és minél hatékonyabban meg kellene valósítani a fenntarthatóság érdekében - írta meg az MTI.
Tényleg a zöld energia lenne a magyar gazdaság jövője? - Agroinform.hu
Ő úgy véli, hogy az energia mindennapi használatának kulcskérdése annak tárolása. A jövő egyik megoldása a hidrogén lehet, de az akkumulátor-technológia már most rendelkezésre áll. Ez a jövő energetikai rendszerének nélkülözhetetlen eleme lesz. Hozzátette azt is, hogy a világon most zajlik egy új ipari forradalom, amely hatalmas jelentőségű és rohamos tempójú energetikai fejlődést jelent.
 
"Magyarország időben lépett, és szerencsére jól állunk." Tudni kell, hogy aki ebben a folyamatban nem vesz részt, az lemarad és kimarad - hangsúlyozta Weingartner Balázs, aki a videóban jelezte, "közös ügyünk a zöldenergia".
 
A HUMDA közösség egy online kérdőívet is létrehozott ezzel kapcsolatban, amit április közepéig bárki kitölthet a weboldalon keresztül. Hozzátették, hogy cégcsoport vallja: a zöldenergia közös ügyünk.
 
A kormány célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyében. Most online társadalmi párbeszédet indítottak a zöldenergia kérdésében. A felmérésben egyebek között a zöldenergia megtermelésének és tárolásának fontosságáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedésnek az állami támogatásáról, valamint a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el a véleményüket a kitöltők.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Itt az új törvény, ami rengeteg gazda életét megváltoztathatja

2023. január 04. 15:09
2023. január 1. napján hatályba lépett „az agrárgazdaságok átadásáról szóló 2021. évi CXLIII. törvény” (a továbbiakban: Törvény), ami a mezőgazdaság jövője szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró nemzedékváltást (ami, ha nem, vagy nem megfelelően megy végbe, az veszélyeztetheti a magyar agrárium jövőjét) hivatott előmozdítani, annak a folyamatát egyszerűsíteni.

Célba ért a segítség Afrikába: import gabonával segíti Magyarország az éhezőket

2024. április 02. 16:36
Már ki is pakolták a szállítmányt.
 
Szijjártó Péter nemrég a közösségi oldalán számolt be arról, hogy sikeresen célba ért az a magyar küldemény, amivel az afrikai éhezőknek segítünk - írta meg az Infostart.