Több mint 10 százalékkal nőtt a COOP Gazdasági Csoport forgalma tavaly

2023. május 24. 14:02
Több mint 10 százalékkal nőtt a COOP Gazdasági Csoport forgalma tavaly az egy évvel korábbihoz képest, így 748 milliárd forintos árbevételt ért el; a cégcsoporton belül a Coop üzletlánc forgalma mintegy 16 százalékos növekedéssel 470 milliárd forintot tett ki 2022-ben - közölte a CO-OP Hungary Zrt. az MTI-vel.
A közleményben Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója ismertette: a kiskereskedelmi piac szereplői közül a COOP üzletlánc van jelen a legtöbb helyen az országban, 1430 településen 2180 üzlettel.
Több mint 10 százalékkal nőtt a COOP Gazdasági Csoport forgalma tavaly
A teljes piacon, illetve a cégcsoporton belül is folytatódott a koncentráció, a COOP Gazdasági Csoport öt legnagyobb franchise-tagja adta a cégcsoport tavalyi összbevételének 52 százalékát, az 50 legnagyobb franchise-tag pedig a 88 százalékát.
A vezérigazgató kiemelte: több mint 400, napelemmel működő üzletük van, és év végére a 600-at is elérheti a technológiával felszerelt egységek száma, ami 23 százalékos arányt jelentene a teljes bolthálózatban.
Kilenc franchise üzletben már 30 önkiszolgáló kasszánál is fizethetnek a vásárlók.
 
A cégcsoport nagykereskedelmi és logisztikai rendszerének tagjainál folyamatosak a technológiai fejlesztések és kapacitásbővítések, utóbbi miatt vannak olyan régiók, ahol már a zöldség-gyümölcs kiszállítás is a cégcsoport saját raktáraiból történik - jelezte.
 
A boltmegújítási program kapcsán Tóth Géza hangsúlyozta: a 2000 lakosúnál kisebb településeken működő üzletek modernizációja 461 helyszínen valósul meg 2023 végéig.
 
A kispostai tevékenység már 75 üzletben érhető el, június végéig pedig várhatóan az összes tervezett helyszínen, 91 üzletben lesz biztosítva.
A Coop-üzletek mellett év végére már 400 csomagátvevőhely üzemel, ahol a vásárlók átvehetik nem élelmiszer jellegű internetes rendeléseiket, valamint egyre több bolt csatlakozik meglévő házhozszállító rendszerekhez, amivel a vásárlók egyre több településen vásárolhatnak be online - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Sóska: a titkos fegyver az immunrendszered erősítéséhez

2024. augusztus 09. 13:09
Fogyást támogató, szívvédő és ízletes: ezért kapjon helyet a sóska az étrendedben.
 
A sóska rostokban, magnéziumban, vasban, C- és A-vitaminban rendkívül gazdag. Gyulladáscsökkentő hatású, és remek immunerősítő, magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, így a diétázók számára is jó választás. Ásványi anyagai közül említésre méltó a foszfor, a mész, illetve az oxálsav.

Az állati eredetű élelmiszerek pótolhatatlanok – állítja a FAO Mezőgazdasági Bizottsága

2023. július 14. 11:49
Olyan tápanyagok forrásai, amelyekhez növényi eredetű élelmiszerekből nem könnyű hozzájutni.
 
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagot tett közzé melyben az állattenyésztésnek az egészséges táplálkozásban és az élelmiszerrendszerek fenntarthatóságának biztosításában betöltött kulcsfontosságú szerepére hívta fel a figyelmet – írja a nak.hu