Több mint 200 tonna tartós élelmiszert gyűjtött az Élelmiszerbank

2017. november 28. 08:06
A szervezők több mint 39 ezer csomagot állítanak össze, amelyeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz

Az országszerte mintegy 120 településén zajló hétvégi akció során  mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes segítségével a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Az Élelmiszerbank közlése szerint az adományokból a szervezők több mint 39 ezer csomagot állítanak össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz.

Partnerei segítségével a szervezet idén péntektől vasárnapig mintegy 200 budapesti és vidéki áruházban várta a vásárlók tartósélelmiszer-felajánlásait, amelyek idén öt százalékkal meghaladták a tavaly gyűjtött mennyiséget.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

A magyar gazdák mellett áll az EP

2017. május 04. 07:40
Az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta a „A termőföldek koncentrációjának jelenlegi állapota az Unióban” elnevezésű parlamenti jelentést Brüsszelben. „Az Európai Parlament a földkérdésben is a magyar és az európai gazdák mellé áll. Kimondja, hogy a tagállamok széles jogalkotási jogkörrel rendelkeznek a termőföld védelme, a gazdáknak termőföldhöz és erdőhöz jutás és a föld-koncentráció, a földrablás és a földspekuláció elleni küzdelem biztosítása érdekében” – emelte ki Erdős Norbert fideszes EP-képviselő.

Őstermelők: így változtak a járulékfizetési, értékcsökkenési szabályok

2017. január 19. 09:40
Január 1-jétől módosultak a mezőgazdasági őstermelők járulékfizetésére vonatkozó szabályok. Változtak a tárgyi eszközök értékesítésekor kapott, előlegként megszerzett bevételre, valamint az ilyen eszközök megvásárlásakor átadott előleg költségként történő elszámolására vonatkozó szabályok.