Több mint 9 ezer tonna ételt mentett meg az Élelmiszerbank Egyesület

2018. február 07. 07:53
Csaknem 400 kamionnyi, 9300 tonnányi, 5,2 milliárd forint összértékű ételt mentett meg a kidobástól a Magyar Élelmiszerbank Egyesület tavaly, ezzel több mint 300 ezer rászorulónak tudott segíteni.

A szervezet szerint az ételfelesleg mennyisége Magyarországon közel 2 millió tonna, és ebből 80-100 ezer tonnát lehetne megmenteni. A tavalyi 9300 tonna a korábbi eredmény csaknem kétszerese. A megmentett élelmiszerek nagyon változatos képet mutatnak: pékáru, zöldség-gyümölcs, tejtermék és húsáru egyaránt megtalálható a nélkülözőknek átadott csomagokban. Az ételekkel az egyesület 350 partnerszervezetén keresztül több mint 300 ezer rászorulót segít. A kedvezményezettek elsődlegesen szegény gyermekek és családok, de nagy számban érnek el időseket, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és más hátrányos helyzetű csoportokat is. Azt kívánják elérni, hogy rövid távon minden élelmiszeripari szereplő jótékony célra ajánlja fel a feleslegét, ezzel biztosítva a felelős működést.

Cseh Balázs, az egyesület elnöke azt mondta, bíznak benne, hogy idén is folytatni tudják a jelentős növekedést, és ebben azok a vállalatok is a segítségükre lesznek, amelyek eddig még nem csatlakoztak a programjukhoz. Nagyon hálásak minden céges partnerüknek, amely étellel, anyagilag vagy szolgáltatással támogatja a munkájukat.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Fel kell készülni arra, hogy egyre több helyen drágul a kenyér

2017. augusztus 25. 08:04
Szeptembertől 5-10 százalékkal emeli a kenyérféleségek és más termékei árát a Lipóti Pékség a munkabérek növekedése miatt. Más cégek szerint a lisztárak emelkedése is kenyérdrágulást vonhat maga, de számos sütőipari vállalkozás egyelőre kivár az árnöveléssel.

Magyar termék a világ leginnovatívabb élelmiszerei között

2016. november 02. 08:13
Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije. Az elismerést a napokban vehette át a gyártó cég, a székesfehérvári Naponta Kft. a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Párizsban tartott SIAL-on.