Új funkcióval bővül az EgészségAblak alkalmazás: már azt is látjuk, rendben van-e a tb-nk

2024. január 18. 11:13
Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) applikációja korábban myEESZT néven futott, ezt keresztelték át EgészségAblakra. Az appban minden, az EESZT indulása óta feltöltött egészségügyi dokumentum elérhető laboreredménytől a zárójelentéséig, így nem kell többet a papírok után kutakodni. Az EgészségAblak alkalmazás újabb funkcióval bővült: immár a társadalombiztosítási (tb-) jogviszony is ellenőrizhető.
Új funkcióval bővül az EgészségAblak alkalmazás: már azt is látjuk, rendben van-e a tb-nk
Új funkcióval, a társadalombiztosítási (tb-) jogviszony ellenőrizhetőségével bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára 2024. január 16-án egy közös sajtótájékoztatón Budapesten.
Rétvári Bence: Újabb funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás -  vasarnap.hu
Az EgészségAblak ingyenes és mindenki számára letölthető az App Store és a Google Play áruházakból. Használatához ügyfélkapus regisztráció és egészségügyi azonosító (TAJ-szám) szükséges. Az applikációt azért hozták létre, hogy a lakosság könnyen, gyorsan, egyszerűen és minél széleskörűbben használhassa a digitális egészségügy előnyeit. Ezúttal a tb ellenőrizhetősége került bele új funkcióként.
Újabb funkciókkal bővült az EgészségAblak applikáció
Mit tud az EgészségAblak alkalmazás?
A “tb-lámpa” menüpont alatt a taj-szám érvényességére és az egészségbiztosítási jogviszony státuszára nézhetünk rá. A funkció naponta frissül, így mindenki naprakészen ellenőrizheti, hogy rendezett-e az egészségügyi ellátáshoz szükséges jogviszonya vagy sem.
 
Hogyan működik?
 
A “tb-lámpa” menüpont alatt több színkategória működik.
  • Zöld lámpa: azt jelenti, hogy a felhasználónak  érvényes a taj-száma és rendezett a jogviszonya.
  • Piros lámpa: a taj-szám érvényes, de a jogviszony rendezetlen, bár a közfinanszírozott egészségügyi ellátás igénybe vehető.
  • Kék lámpa: ez azoknál jelenik meg, akik külföldön biztosítottak, más országban fizetnek járulékot.
  • Barna lámpa:  a taj-szám érvénytelen.
  • Sárga lámpa: a taj-szám érvényes, de az egészségügyi ellátások csak korlátozottan vehetők igénybe.
A funkció azért is hasznos, mert így pl. ellenőrizhetjük, hogy a munkáltatónk befizeti-e utánunk a járulékot.
 
Az alkalmazásban 7 menüpont érhető el
Ezek segítségével mindenki naprakészen, a telefonja segítségével kezelheti, láthatja egészségügyi adatait. Az alkalmazásban elérhető:
 
  • az összes egészségügyi dokumentum,
  • a felírt és kiadott receptek,
  • a háziorvos neve,
  • annak elérhetősége
  • és rendelési ideje,
  • a koronavírus-oltási igazolvány,
  • valamint az alkalmazásból a nap huszonnégy órájában közvetlenül hívható az EgészségVonal.
A nemrégiben bevezetett funkciónak köszönhetően a családtagok – például gyerekek, idősebb szülők – dokumentumai is elérhetővé váltak meghatalmazás esetén. Arra is lehetőség nyílt, hogy a járóbeteg-szakrendelőkben előjegyzett, elektronikus rendszerbe felvezetett időpontokat is megtekinthessük. Az EgészségAblak alkalmazásban ez az időpont le is mondható.
Újabb funkciókkal bővül az EgészségAblak mobilalkalmazás | Weborvos.hu
A tervek szerint még ebben az évben elérhető lesz, hogy az applikáción keresztül lehessen a szakrendelőkbe időpontot foglalni.
 
forrás: hovege.hu

Kapcsolódó cikkek

Történelmi lépés: a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében vettünk részesedést

2024. június 06. 13:04
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint Magyarország a világ energiapiacán új, az eddiginél sokkal magasabb szintre lép.

Bedőlt a német ipar és a GDP-t is rántotta magával

2024. január 15. 14:39
A német GDP 0,3 százalékkal csökkent tavaly, az ipari teljesítmény is durván visszaesett.
 
A Destatis előzetes adatai szerint 2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, melyen belül 0,4 százalékkal zsugorodott az ipar 85 százalékát kitevő feldolgozóipar. Az építőipar mindössze 0,2 százalékkal növekedett.