Új kilátóból csodálhatjuk a tájat a Balatonon

2023. január 19. 10:15
A felső szintről tiszta időben a Keszthelyi-öböl, az északi part tanúhegyei, a Badacsony és a fonyódi dombok is láthatók.
 
A Balatonberény gyöngyszemének számító Csicsergő-félszigeten átadták a település új kilátóját, a Madárlest. A kivitelezése tavaly történt, december óta a közönség számára látogatható – írja a csodalatosbalaton.hu.
 
Új kilátóból csodálhatjuk a tájat a Balatonon
Az építmény kútalapokra helyezett vasbetonlemez alépítményen áll. Fűrészelt fenyőfából készült, 4x4 méter alapterületű, sátortetővel fedett. A kilátószintek 2,5 és 5 méter magasak, a kilátó 9,1 összesen méter magas. A kilátó egész évben ingyenesen látogatható, de az építményen egyszerre csak tíz fő tartózkodhat.
 
Balatonberény több mint hat kilométeres partszakasza – részben a Kis-Balaton közelsége miatt – rengeteg különböző madárfaj állandó vagy ideiglenes otthona. A Csicsergő-félsziget érintetlen fás részén – amely részben Natura 2000 védelem alatt áll – a fejlesztés fontos célja a madárvilág, illetve a parti nádas élővilágának magasból történő bemutatása.
 
agrotrend.hu 

Kapcsolódó cikkek

32 méteres szódásszifon körül csúszdázhatunk majd Győr új víziparkjában

2023. január 17. 11:08
A világ első "hét tengeri csillagos" vízi élményparkja és gyógyfürdője nyílik 2023 júniusában Győrben. A 23 milliárd forintos építkezés még javában zajlik, de egy-két részlete már a járókelők elé tárul, ha a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál elterülő, jelenleg még zárva tartó fürdő felé sétálnak.
„A csúszdaparkunk központi eleme, a 32 méter magas szódásszifon törzse már áll. Ez lesz a világ legmagasabb szódásszifonja, a Guinness-rekordok közé is bejegyeztetjük. Így szeretnénk tisztelegni a város egykori tudós személyisége, a szikvizet feltaláló Jedlik Ányos előtt. De a vízi élménypark minden eleme kötődik majd egy-egy magyar hírességhez, illetve a találmányához ” – mondta el a beruházásról Kovacsics Imre, Spa Hungary Holding Zrt. tulajdonosa és a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő ügyvezetője, aki csapatával csaknem 20 éve üzemelteti a győri fürdőt.
 

Gólyalábasok, tojásfestés és vödrös locsolkodás is lesz a mezőkövesdi matyó húsvéton

2024. március 14. 17:00
Mezőkövesden idén 21. alkalommal rendezik meg a Matyó Húsvétot március 31-én és április 1-jén.