Újabb legendás autómárka hátrál ki az elektromosságból

2024. július 26. 16:16
A Porsche eredetileg azt tervezte, hogy 2030-ig 80 százalékban tisztán elektromos meghajtású autókat ad el. Aztán szembejött a valóság.
Újabb legendás autómárka hátrál ki az elektromosságból
A Porsche a vásárlói kereslet hiányára hivatkozva lemond az elektromos autókra vonatkozó eredeti értékesítési céljairól.
 
A Porsche már korábban közölte, hogy problémákkal küzd ezen a téren, miután elárasztotta a víz az egyik kulcsfontosságú európai beszállító gyárát.
 
A luxusmárka eredetileg ragaszkodott volna ahhoz, hogy 2030-ig az elektromos autók tegyék ki az általa értékesített járművek 80 százalékát. A vállalat vezetői azonban most jócskán felhígították ezt a számot, és most épp azt mondják, hogy a vásárlókra és az elektromobilitás általános terjedésére bízzák az arányokat – írja az Euronews.
Már a Porsche sem túl optimista az e-autókkal kapcsolatban
A tisztán elektromos járművekre való átállás több időt vesz igénybe, mint ahogy azt eredetileg, öt évvel ezelőtt gondoltuk – nyilatkozta a Porsche.
 
Nem a Porsche az egyetlen autógyártó, amelyik szembesül azzal, hogy a vásárlók egyelőre kevésbé szeretnének áttérni az elektromos motorral felszerelt gépjárművekre. 
 
Nem lesz itt semmiféle kitiltás, nyugodtan lehet pöfögni
Sok szempontból egyáltalán nem tűnik reális elképzelésnek az uniós célkitűzés, miszerint 2035-től ne lehessen többé forgalomba helyezni belső égésű motor hajtotta gépjárműveket. Az szintén az európai márkák ellen dolgozik, hogy Kína a saját piacán, és összességében is igyekszik a konkurens gyártókat kiszorítani.
 
A részletekről ITT írtunk bővebben.
 
forrás: economx.hu

Kapcsolódó cikkek

Benzinárstop: a kormány fontos üzenetet küldött az autósoknak

2022. november 29. 09:06
Az ATV Híradó megkereste a kormányt, amely azt közölte, hogy január elsejétől csak bizonyos feltételekkel tudják fenntartani a benzinárstopot.
 
Egyre súlyosabbak az üzemanyagellátási problémák, a Mol ezért pénteken újabb döntést hozott "az ország működése és energiabiztonsága" érdekében: közleményükből kiderült, hogy a kis benzinkutak a november 28-i héten sem kapnak üzemanyagot. Eközben a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be, vannak olyan kutak, ahol csak 10 litert lehet vásárolni a hatósági áras üzemanyagból.

újabb változás jön a boltokban márciustól

2024. január 08. 16:07
A kormány arról döntött, hogy az 1 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező élelmiszerkereskedőknek figyelemfelhívó tájékoztatót kell kihelyezniük, amennyiben egy termék kiszerelése csökkent. A szabály március 1-től él.