Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme
2023. július 14. 11:26
Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonellafertőzés gyanúja miatt – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap.
A napilap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították, írta az Origo.
A FERRERO OLASZ ÉDESSÉGGYÁRTÓ CSOPORTNAK A BELGIUMI ARLONBAN TALÁLHATÓ ÜZEMÉT EDDIG NEM HAGYTA EL OLYAN TERMÉK, AMELY FERTŐZÖTT LENNE– olvasható a cikkben.
Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban. Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.
A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív – tudatta.
A napilap azt írta, a Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen a gyártósorok egy-egy részét, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.
forrás: origo.hu
Kapcsolódó cikkek
Számos pályázat segíti ezután is a burgonyatermelőket
2024. augusztus 01. 13:54
A burgonya világszerte a harmadik legnépszerűbb élelmiszer a rizs és a búza után, és több milliárd ember táplálkozásának alapvető eleme. Magyarországon is gyakran használt alapélelmiszer, amely a hazai fogyasztók asztalára is rendszeresen kerül – hívta fel a figyelmet dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a Nébih Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán július 30.-án megrendezett Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozás és a Fajta- és Növényvédelmi Technológiai Bemutatón, Gyulatanyán.
Nagy lehetőség előtt áll a magyar húsipar
2024. február 13. 14:06
A növénytermesztők mellett az állattenyésztőket is helyzetbe kell hozni, a magyar élelmiszeriparban ugyanis a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni - jelentette ki ma dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára, a VI. Húsipari Szakmai Napon, Budapesten, húshagyó kedden.