Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme

2023. július 14. 11:26
Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonellafertőzés gyanúja miatt – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap.
 
A napilap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították, írta az Origo.
Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme
A FERRERO OLASZ ÉDESSÉGGYÁRTÓ CSOPORTNAK A BELGIUMI ARLONBAN TALÁLHATÓ ÜZEMÉT EDDIG NEM HAGYTA EL OLYAN TERMÉK, AMELY FERTŐZÖTT LENNE– olvasható a cikkben.
 
Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban. Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.
A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív – tudatta.
 
A napilap azt írta, a Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen a gyártósorok egy-egy részét, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.
 
forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

A biztonság az első az élelmiszeriparban is

2023. június 14. 11:15
Folyamatos a laboratóriumi rendszerek fejlesztése.
 
Az egészség védelme, az élelmiszerbiztonság, a tisztességes élelmiszer-kereskedelem régóta központi kérdés - jelentette ki Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Codex Analitikai és Mintavételi Szakbizottság 42. ülésén, kedden, Budapesten.

Aranyáron mérik majd a fóliás szamócát

2023. április 14. 14:22
A görög szamóca kilós ára most 1700 forint körül alakul, fóliás magyar társa azonban várhatóan ennél sokkal többe kerül majd.
 
A fóliasátrakban elültetett, illetve a szabadföldi szamóca is sokkal többe fog kerülni, mint a görög áru. A szezon áprilisban kezdődik el és Huber István őstermelő a TV2 Tények riportjában azt mondta, hogy a fóliás eper kilója  körülbelül 7000 forintba kerül majd.