V. Extrém talajtani tábor

2023. június 26. 13:54
A CSSI - Talajtani Helyszínelők csapata 4 napos Extrém talajtani tábort szervez 14-20 éveseknek, valamint nyitott gondolkodású pedagógusoknak.
 
Az V. Extrém talajtani tábor idei időpontja 2023.augusztus 21-24., helyszíne Miskolc, Püspökladány és Nádudvar.
A táborban lesz talajszelvény készítés, talajtani térképezés, drónok bevetésen, 3D domborzatmodell készítési, digitális talajtérképezési elmélet, mezőgazdaság HI-TECH világa,
geoinformatika, KITE Zrt. NAGY gépbemutatója, tájhasználati, néprajzi és ökológiai játékok és feladatok, fenntartható talajhasználati módok: agrárerdészeti és legeltetési lehetőségek a talaj szempontjából, bográcsozás, fürdőzés, éjszakai foci, további meglepetés programok.
V. Extrém talajtani tábor
Extrém talajtani tábor programja:
1. nap
Feltárulnak a Miskolci Egyetem rejtett ajtajai és betekintést nyerünk egy permakultúrás kertbe
SOE ERTI megismerése.
 
Szállás elfoglalása a Püspökladány-Farkasszigeti Arborétumban
Ismerkedés, csapatjátékok animátorok segítségével
 
2. nap
Élményalapú néprajzi és tájhasználati programok Rásó Jánossal (SOE ERTI, kísérleti állomásvezető, pedagógus)
 
3. nap
A talajtan, a természetföldrajz és a geoinformatika izgalmas világa Prof.dr. Dobos Endrével (ME-MFK-Földrajz-Geoinformatika Intézet)
 
4. nap
A KITE Zrt. és Miskolci Egyetem bemutatónapja drónokkal,
hi-tech mezőgazdasági művelőeszközökkel és saját készítésű talajszelvényekkel
 
A tábor regisztrációs díja 5000 Ft, ezért a szervezők biztosítják a szállást, étkezést, programokat és ajándék pólókat.
 
REGISZTRÁCIÓ: A jelentkezés a szervezők visszajelzését és a regisztrációs díj befizetését követően válik véglegessé.
 
Szervezők: a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Földrajz-Geoinformatika Intézete, a KITE Zrt., a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézet Püspökladányi Kísérleti Állomás és Arborétum, és a Magyar Talajtani Társaság Oktatási és Ismeretterjesztési Szakosztály
 
További részletekről a jelentkezést követően és a Facebook esemény követésével értesülhetnek az érdeklődők. Kérdés, információ: talajtar@talajtar.hu vagy 06-30/4678907 (Mészárosné dr. Póss Anett)
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Figyelmeztet a Nébih: csalók a tűzifa piacon

2023. január 11. 10:46
Az elmúlt napokban több jelzés is érkezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) annak kapcsán, hogy a tuzifanagyker.hu oldalon hatósági áron hirdetett termékek végül nem jutnak el a vásárlókhoz. A hatóság éppen ezért arra hívta fel a fogyasztók figyelmét, hogy a fenti oldalról ne rendeljenek tűzifát, illetve semmiképp se utaljanak előre az 10300002-13367208-00014900 MKB Banknál vezetett számlaszámra.

CSOK: minden változás egy helyen – így lehet felvenni a jövőben az otthonteremtési támogatást Kiderült, hogy mennyi pénzt ad a kormány, és milyen ingatlanokhoz.

2023. július 12. 15:21
Kedden este megjelent a kormányrendelet a Magyar Közlönyben a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) és a babaváró támogatás átalakításáról. Az utóbbiról már részletesen írtunk, ebben a cikkben pedig azt szedjük most össze a Bankmonitor elemzése alapján, hogy mire készüljenek azok, akik 2024-től vennék fel az állami támogatást. Elöljáróban csak annyit: a jogszabály az előzetes várakozásokhoz képest is jó néhány meglepetést tartalmaz.