Van, ahol az elektromos autó többet árthat, mint használ

2023. augusztus 07. 12:48
Attól függ, hol használják. A gyors átállás nem feltétlenül kíméli a környezetet.
 
Az elektromos járművekre való gyors átállás számos helyen több kárt okozna a környezetnek, mint hasznot – mindaddig, amíg nem termelnek több tiszta energiát helyben és világszerte – derült ki a japán Mitsubishi elemzéséből, amelyet a Vezess.hu idéz.
Van, ahol az elektromos autó többet árthat, mint használ
A Mitsubishi által készített számítás szerint a jelenlegi energiafogyasztás és beszerzés alapján az elektromos autók rosszabb hatással vannak a környezetre mint a belsőégésű modellek olyan nagy piacokon mint Kína, Indonézia, Ausztrália.
 
Egyedül Európa az a terület, ahol az elektromos járművekre való átállás a teljes életciklusuk során összességében kibocsátáscsökkenést eredményez az elemzés szerint.
 
A többi térségben elsősorban az energiatermelés jelent problémát, mert a helyben termelt villamos energia nagyobb része fosszilis tüzelőanyagból származik.
 
John Signoriello, a Mitsubishi Motors globális értékesítési és marketing főnöke szerint az elektromos autók környezeti előnyei igazából attól függenek, hogy milyen gyorsan fejlődik az energetikai infrastruktúra.
 
forrás:agrotrend.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Online munkajogi jogsegély

2024. szeptember 05. 13:58
A LIGA Szakszervezetek jogsegélyszolgálata 2024. szeptember 2-től új szolgáltatással bővül. A LIGA tagkártya tulajdonosai már videó chat és e-mail útján is feltehetik munkajogi kérdéseiket kollégánknak, dr. Szabó-Zsura Brigittának, sőt, amint megtudtuk, mindez angol nyelven, külföldi állampolgárok számára is elérhető lesz.

Gyopáros Alpár: a kistelepüléseknek közösségeik adnak életet

2023. december 01. 14:08
A kistelepüléseket saját kis közösségeik teszik élővé és szerethetővé, ezért fontos ezeket kiemelten segíteni – jelentette ki a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa november 30.-án csütörtökön, a Heves vármegyei Apcon.