Hírek

Ne költsd a pénzed rovarirtóra: ez a 7 növény tökéletesen elűzi a szúnyogokat

2020. július 07. 09:02
A szúnyogok számos más rovarral együtt kiváló táplálékul szolgálnak például a madaraknak és a denevéreknek, de házunk táján mégsem látjuk őket szívesen. Íme néhány természetes módszer az elűzésükre.

Itt van Brüsszel nem titkolt mesterterve: így alakítanák át a magyar vidéket

2020. július 07. 08:59
Nagyot profitálhat a vidék az Európai Unió tisztább és versenyképesebb Európát szolgáló, körforgásos gazdaságra vonatkozó új cselekvési tervéből. A fókusz ezután a fenntartható termékekre irányul, amelyek új gazdasági lehetőségeket nyújtanak és vadonatúj fogyasztási kultúrát is teremtenek. A körforgásos gazdaság ráadásul megerősítheti az EU ipari bázisát, és ösztönözheti a vállalkozásalapítást és a vállalkozói készséget a kis- és középvállalkozások számára. A magánszemélyek így jó minőségű, működőképes és biztonságos termékekhez juthatnak hozzá, amelyek hatékonyak és megfizethetőek. A HelloVidék most a Régiók Európai Bizottságától kért információkat az új elképzelésekről és tervekről.

Ilyen sem volt még: így verik kenterbe Európát a magyar férfiak

2020. július 07. 08:58
Hazánkban egészen a 2020 elejéig folyamatosan emelkedett a foglalkoztatottsági ráta, és ezzel párhuzamosan csökkent a munkanélküliség. 2019 utolsó negyedévének adataiból pedig az derül ki, hogy az Európai Unió átlagát is felülmúltuk.

Gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése

2020. július 07. 08:39
Gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése januártól - közölte Nagy István agrárminiszter hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 

Sok magyar maradt home office-ban

2020. július 07. 08:37
Sok magyar maradt home office-ban
A szükségállapot megszüntetésével is maradt a home office a felsőfokú végzettségűek 51 százaléka, valamint budapesti munkavállalók 40 százaléka számára, míg a legfeljebb általános iskolai végzettségűek 20 százaléka vesztette el állását a járványnak köszönhetően.

Így kezeljük a munkaidőkeretet - 1. rész

2020. július 07. 08:34
Így kezeljük a munkaidőkeretet - 1. rész
A munkaidőkeret olyan mint egy kondér. Bedobáljuk a munkaidőt, majd kiszedegetünk belőle. Ha kiürül és ennénk, túlóra keletkezik. Ha mi miattunk marad benne, akkor állásidőt fizetünk, ha a munkavállaló miatt, akkor annyival kevesebbet. Hogyan számoljunk el felmondáskor és a keret lejártakor? Mi a helyzet a távolléttel? Gál István írása.

Virágzik hazánk egyik legmérgezőbb növénye

2020. július 07. 08:31
Virágzik hazánk egyik legmérgezőbb növénye
Hazánkban csupán néhány helyen él az egyébként Mongóliáig előforduló lápi növényritkaság, a gyilkos csomorika (Cicuta virosa). A faj éppen most virágzik Veresegyházon, a Malom-tó lápi jellegű nádas foltjainak, úszószigeteinek peremén, olvasónk, Molnár Ábel pedig arra járt és fotókat készített a jelenségről.

Drágulásnak indultak az élelmiszerek

2020. július 06. 10:01
Júniusban idén először emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak a növényi olajok, a cukor és a tejtermékek drágulására.

A mezőgazdaságban 213 ezren dolgoztak az első negyedévben

2020. július 06. 09:56
A mezőgazdaságban 213 ezren dolgoztak az első negyedévben
Az idei év első negyedévben átlagosan 213,1 ezren dolgoztak a mezőgazdaságban a központi Statisztikai Hivatal (KSH) adati szerint. Ez 1,1 ezres növekedés a tavalyi esztendő utolsó negyedévéhez képest.

Alkalmi munka vagy turisztikai idénymunka?

2020. július 06. 09:39
Alkalmi vagy turisztikai jellegű foglalkoztatottnak minősülnek a strandbüfé dolgozói? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.