Élelmiszer

Egyre nagyobb a kereslet a tartós élelmiszerek után

2020. február 28. 08:49
A termékkör értékesítésének hirtelen növekedése nem veszélyezteti az ellátásbiztonságot. Az OKSZ sajtóközleménye.

Minőségi és jelölési problémák egyaránt akadtak a Szupermenta kenhető sajtkészítmény tesztjén

2020. február 28. 08:33
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 31 kenhető sajtkészítményt vizsgált a legújabb Szupermenta terméktesztjén. A komplex ellenőrzésbe ezúttal is beletartoztak a laboratóriumi vizsgálatok és a termékek jelölésének vizsgálata is. A feltárt hiányosságok miatt összesen 20 esetben indult hatósági eljárás.

Koronavírus: elkezdték felhalmozni a tartós élelmiszereket a magyarok?

2020. február 26. 08:32
Bár még nincs igazoltan koronavírusos beteg Magyarországon, információink szerint sok magyar elkezdett felhalmozni egy esetleges lezárástól tartva. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint trendszerűen nem jelent még meg ez a magyar kiskereskedelemben, de nem számítanánk fennakadásokra, ha hirtelen mindenki nagybevásárolni indulna.

Az áttelelő zöldségfélék védelme

2020. február 25. 07:53
Ahhoz, hogy egészségünk, munkaerőnk töretlen maradjon, a frisszöldség-fogyasztás nagyon fontos a téli hónapokban is. Ezért nem szabad megfeledkeznünk azokról a hidegtűrő, áttelelő zöldségfélékről, amelyek télen is szedhetők, folyamatosan használhatók ételeinkben, emellett a házikert téli hasznosítását is szolgálják. Közülük most a bimbóskel és a póréhagyma kórokozóit és kártevőit mutatjuk be.

Önkéntes kivonást kezdeményezett a FrieslandCampina

2020. február 24. 08:21
A FrieslandCampina Hungária Zrt. beszállítói információk alapján önkéntesen, saját hatáskörben kivonta az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékét a piacról, majd a kivonásról felelős vállalkozóként értesítette a Nébih-et.

Mit kezdjünk a tejföl tetején megjelenő savóval?

2020. február 19. 07:42
A Magyar Élelmiszerkönyv szerint: "a tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín." Hasonlóan állítják elő, mint a joghurtot, a pasztörizált tejhez baktériumkultúrákat adnak, majd megalvasztják.

Nem minden tej, ami annak látszik

2020. február 18. 08:40
Egyre több valótlan vád éri a tejtermelőket és -feldolgozókat az állatvédők és a klímaaktivisták részéről, akik gyakran felelőtlenül, mindennemű kutatómunka elvégzése nélkül tesznek nyilatkozatokat, jelentetnek meg álhíreket vagy közölnek blogbejegyzéseket, amelyekkel sokat ártanak a szakmának. Az eredmény, hogy sok fogyasztó bizalma megrendül az állattenyésztésben, és más termékekhez fordulnak. Akárcsak a hús helyettesítésére a műhúsok, a tej esetében a növényi tejek (helyesen megnevezve növényi italok) jelentek meg alternatív lehetőségként.

Magyar versenyző nyerte a cukrász olimpiát

2020. február 18. 08:38
Aranyérmet ért a komáromi Podmaniczky Krisztina alkotása a négy évente megrendezett IKA Kulináris Olimpián, a németországi Stuttgartban, írja a kemma.hu.

Halat és vadat a mindennapokba

2020. február 18. 08:24
Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik kiemelt feladata a vad- és halhúsfogyasztás népszerűsítése. Ezeknek a húsoknak a gasztronómiáját kívánja konferenciasorozat keretében megismertetni a közönséggel az Egy a Természettel Nonprofit Kft. szervezőiroda. Az idei FeHoVa-n helyet kapó konferencia ezeknek a húsoknak a mindennapokba való beintegrálására hívja fel a figyelmet.

Egekbe szökött a sertéspárizsi ára

2020. február 13. 14:54
 
Brutálisan drágult a sertéspárizsi, de sokat drágult a tej, a sajt és a narancslé is, derül ki a Privátbankár felméréséből. A sertéspárizsi az oldal tapasztalatai szerint közel 40 százalékkal drágább most, mint tavaly februárban, kilónként akár 2100 forintot is elkérnek érte.