Kapcsolódó tartalmak: AKI

Hír: Több banki forrást vetnek be a gazdák

2018. január 09. 12:46
 
Az egyéni gazdaságok hitelállománya egyaránt nőtt a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, míg a társas vállalkozásoknál csupán a feldolgozók banki forrásállománya emelkedett – áll az AKI pénzügyi hírlevelében.

Hír: „A magyar tudásexport képes fékezni a migrációt”

2018. február 20. 07:58
 
Gyuricza Csaba: A teljes GMO-mentesség érdekében kiemelt innovációs munka kezdődött el, fehérjetakarmány-programot dolgoz ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ

Hír: Helyzetkép az élelmiszertermelés gazdálkodó szervezeteinek pénzügyeiről

2018. március 05. 08:03
 
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) gondozásában megjelent Az élelmiszer-termelés gazdálkodó szervezeteinek pénzügyi helyzete 2016 című információs kiadvány.

Hír: Számolt az AKI: milliárdokba kerülne az öntözés

2018. május 16. 13:48
 
180 oldalas tanulmányt készített az Agrárgazdasági Kutató Intézet az öntözés fejlesztéséről. A kutatók a növények vízigényét, a talajadottságokat és a vízkészleteket vették számba, majd számszerűsítették, hogy az elméletileg öntözésbe vonható területen mennyibe kerülne a beruházás, ha megvalósulna. Hatalmas számok jöttek ki.

Hír: Háromoldalú együttműködési megállapodás született a tejágazattal kapcsolatos adatszolgáltatás fejlesztéséért

2017. november 16. 08:34
 
Együttműködési megállapodást írt alá november 14-én, Velencén az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT). A háromoldalú kooperációban résztvevők a jövőben a hatályos jogszabályokkal összhangban, együttesen működtetik a tejágazatra vonatkozó adatszolgáltatási rendszert. 

Hír: Kiemelt figyelmet kap az élelmiszeripar

2018. augusztus 03. 07:26
 
2014 óta az 90 milliárd forint támogatást kapott az ágazat.

Hír: Őstermelők és élelmiszeriparban dolgozók figyelem: számít az Ön véleménye!

2018. augusztus 21. 08:47
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Hétfa Kutatóintézettel (HKI) közös felmérésében az őstermelőket kérdezik a járulékfizetési gyakorlatról, az élelmiszer-gazdasági vállalkozások esetében pedig a foglalkoztatási nehézségeit és piacra jutási problémáit igyekeznek feltárni - ehhez kérik az érintettek segítségét.

Hír: Nem lesz elég kenyér? - Óriásit buknak a pékek

2018. október 03. 08:49
 
Veszteséggel adják tovább a pékek a három legnagyobb mennyiségben forgalmazott kenyérféleséget és péksüteményt. A sütőipari érdekképviselet ellátási gondoktól tart a jövedelmezőségi problémák miatt.

Hír: Veszteséges a fehér és a félbarna kenyér a pékeknél

2018. október 03. 08:56
 
Az Agrárgazdasági Kutatóintézet felmérése szerint a pékek veszteséggel adják tovább a termékeiket, a haszon az eladóknál jelentkezik. A pékek már nem tudják finanszírozni a veszteséget, így az országban helyenként akár ellátási gondok is keletkezhetnek.

Hír: Árak és folyamatok: termékpályák az AKI nagyítója alatt

2018. november 06. 08:29
 
A fontosabb hazai termékpályák 2017. évi piaci folyamatait mutatja be az Agrárgazdasági Kutató Intézet egy friss kiadványa, elsősorban az ártrendeken keresztül. Az előzetes 2017-es mennyiségi információk alapján az anyagban kitérnek a keresleti és a kínálati oldal alapvető változásaira, emellett rövid kitekintést nyújt a következő évben várható tendenciákra.