Kapcsolódó tartalmak: bér

Hír: Több, egyenrangú letiltás levonásának sorrendje

2020. február 03. 07:57
 
Van egy dolgozónk, akinek egy napon (egyazon borítékban) öt egyenrangú (egyéb) letiltása érkezett cégünkhöz. A letiltások különböző értékűek (60 000–400 000 Ft) és különböző késedelmi kamattal terheltek (jegybanki–35 százalék). Ebben az esetben milyen százalékkal kezdem meg a letiltások levonását? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Hír: A munkavállalók részesedése a gazdasági jólétből 18 EU tagállamban

2020. február 12. 09:32
 
Az ETUC felmérésének eredménye

Hír: Ön is kap 371 ezer forintos cafeteriát idén?

2020. február 12. 09:33
 
Elsősorban a nagyvállalatok adnak béren kívüli juttatást

Hír: Béremeléssel kezdd az évet!

2020. február 24. 08:00
 
Van olyan vállalati kollektív szerződés is, amelyben a kezdő bér a minimálbér másfélszerese – tudtuk meg dr. Bognár Ferenc közép-dunántúli referenstől, akit arról kérdeztük, hogy az általa felügyelt régió szakszervezeteinek milyen mértékű béremeléseket sikerült kiharcolniuk.
 
Van, ahol már lezárult a bértárgyalás, és megszülettek a megállapodások, de sok helyen még tárgyalunk – válaszolja dr. Bognár Ferenc a régió béremeléseinek mértékét firtató kérdésemre. 

Hír: Óriásira nőtt a bérszakadék Magyarországon

2020. február 28. 09:35
 
A legmagasabb és a legalacsonyabb átlagos nettó bért regisztráló megyék között nominálisan és arányaiban is nagyot nőtt a bérszakadék 2019-ben.

Hír: Nőnapi virág helyett...

2020. március 11. 08:35
 
Mi lenne, ha virág helyett azt kívánnánk a nőknek március 8-án, hogy dolgozzanak minden évben négy hetet ingyen?  A nemek közötti bérszakadék európai uniós átlaga 16 százalék. Ezt úgy fordíthatjuk , hogy a nők átlagosan évente nyolc hetet ingyen dolgoznak. 

Hír: Itt van minden, miként változtak idén az szja és tb szabályok Közép-Európában

2020. március 13. 08:42
 
Növekvő adókedvezményekkel, szélesedő adómentességi körrel „kedveskednek” az adózóknak 2020-tól a közép-európai országok egy részében. Lengyelországban, Szlovákiában és Horvátországban is jelentős, ilyen irányú változások tapasztalhatók. Csehországban és Romániában jelentős új szabályokat nem vezetett be a jogalkotó, a módosuló törvények kizárólag a fizetendő kötelezettségek mértékét érintették. Más államokban csak finomhangolás történt az adószabályok vonatkozásában. A Deloitte közép-európai irodáinak közreműködésével összegyűjtötte a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítás területén 2020-tól hatályba lépett főbb módosításokat.

Hír: Minden, amit a bértámogatásról tudni lehet

2020. április 17. 08:14
 
A túl nagy visszaesést elszenvedő cégek nem vehetik igénybe a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt bevezetendő állami bértámogatást, az elbírálás hosszadalmas, és a rövidített munkaidőre fogott kollégáknak akkor is be kell járniuk, amikor nincs dolguk. Minden, amit jelenleg a magyar Kurzarbeitról tudunk.

Hír: Csak május 1-től igényelhető az állami bértámogatás

2020. április 17. 08:14
 
Egyelőre nem jelent meg a gazdasági mentőcsomag egyik legjobban várt elemére vonatkozó szabályozás. A rövidített munkaidő után igényelhető bértámogatásról Palkovics László azt mondta, május 1-től lehet igénybe venni.

Hír: Fordulat a hozzáállásban

2020. május 13. 08:21
 
A héten sor kerülhet az egyeztetésre a Dunaferr vállalat vezetése és a szakszervezetek között a cég járványhelyzettel kapcsolatos intézkedéseiről – mondja 2020. május 12-én Gombos György, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnöke, majd hozzáteszi: a cégvezető által beharangozottakkal szemben a dolgozók időben megkapták az áprilisi bérüket.