Kapcsolódó tartalmak: ENSZ

Hír: Átadták a FAO Szolgáltató Központ új irodáit

2016. március 18. 07:50
 
A tegnapi napon Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Vladimir Rakhmanin FAO főigazgató-helyettes és Sylvain St-Pierre a FAO Közös Szolgáltató Központjának vezetője jelenlétében átadta a FAO Közös Szolgáltató Központ új irodáit, a Földművelésügyi Minisztérium épületében

Hír: Így vesszük fel a harcot: katasztrófák ellen is jók a drónok

2016. május 02. 07:53
 
A klímaváltozás egyre erősödő jelenségeivel (áradások, tájfun) való harcban a Fülöp-szigetek kormánya az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) újszerű megoldáshoz nyúlt. Pilóta nélküli légi járművek, drónok segítségével mérik fel azon mezőgazdasági területeket, amelyek a leginkább ki vannak téve a természeti katasztrófáknak.

Hír: Hogyan tápláljuk a világ rohamosan növekvő népességét?

2017. november 21. 08:30
 
Miként lássuk el élelemmel 2050-re a világ rohamosan növekvő népességét, amikor a mostani 7 milliárd helyett már közel 10 milliárdan élünk majd a Földön? A Bayer ennek megoldását a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja – hangzott el a Bayer Partner Napon.

Hír: Magyarország támogatja a FAO munkáját, amelynek célja az éhínség felszámolása

2017. december 12. 07:50
 
Tíz éves évfordulóját ünnepli Magyarország és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete annak, hogy Budapestre költözhetett a FAO Európai és Közép-Ázsiai regionális hivatala, valamint a Közös Szolgáltató Központ. Az ünnepi rendezvényt – melynek címe “a FAO 10 éve Magyarországon” - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg.

Hír: Fontosabb a magánélet a karriernél

2018. március 21. 07:42
 
Március 20-a az ENSZ közgyűlés határozata alapján a Boldogság Világnapja. A magánéletben keressük a boldogságot a szakmai sikerekkel szemben. A felmérésben résztvevők háromnegyede tartotta meghatározóbbnak a kiegyensúlyozott családi életet a karriernél. - mutat rá a CIB Bank reprezentatív kutatásában.

Hír: Nem csitulnak az élelmezési válságok a világban

2018. március 23. 09:17
 
A legfrissebb adatok szerint 51 országban 124 millió ember súlyosan éhezik – közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Hír: Az újdonságokat el kell juttatni minden gazdához

2018. április 16. 10:27
 
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete 2018. április 18-20. között Szófiában rendezi meg az e-mezőgazdaságról szóló fórumát. A szervezet szakértője szerint hagyni kell a gazdákat új utakra lépni.

Hír: Agráregyezményt kötött Szudán és az ENSZ

2018. július 09. 08:05
 
Szorosabbra fűzte kapcsolatát az ENSZ mezőgazdasági fejlesztésekért felelős szervezetével Szudán annak érdekében, hogy több beruházást tudjon megvalósítani az agrárium területén.

Hír: Egészségtelen élelmiszerek: milyen reklámokat lát a gyerek?

2018. november 07. 09:50
 
Az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi jelentése szerint a jelenlegi szabályozások, melyek korlátok közé szoríthatnák, hogyan lehet egészségtelen ételeket reklámozni, teljes mértékben hatástalanok.

Hír: Magyarország aktív szerepet vállal az ENSZ világélelmezési együttműködésében

2019. október 03. 14:55
 
Magyarország támogatja a FAO célkitűzéseit, ezt bizonyítja a több éves együttműködés, valamint egyebek mellett a működő projektek és az ösztöndíjprogramok is.
«12»