Kapcsolódó tartalmak: Európa

Hír: Folyamatosan növekszik a génkezelt kukoricák európai vetésterülete

2017. január 11. 08:03
 
Európa közel sem GMO-mentes, a génmódosított kukorica termőterülete az EU tagországaiban is folyamatosan növekszik.

Hír: Európának béremelés kell

2017. február 15. 07:37
 
2017. február 14-én ünnepélyes konferenciával indítja az Európai Szakszervezeti Szövetség kampányát, amely középpontjában a béremelések állnak. "Ideje, hogy béreink is erősödjenek!" - hirdetik majd egy éven keresztül a nemzetközi szervezet és tagszervezetei szerte Európában. A konferencia Luca Visentini ESZSZ főtitkár megnyitójával kezdődik, majd gazdasági szakemberek és szakszervezeti tisztségviselők fejtik ki, miért szükséges, hogy a gazdasági válság után a pénztárcánkban lévő válságot is leküzdjük.

Hír: Zsigó Róbert: Jövő héten várható az élelmiszervizsgálat eredménye

2017. március 21. 11:28
 
Ülésezik az Országgyűlés gazdasági bizottsága

Hír: Az európai agrárium aggasztó helyzetéről beszélt az FM helyettes államtitkára

2017. augusztus 22. 08:24
 
Az európai vidék ügye egyre inkább közép-európai ügy a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint.

Hír: Már teljes a káosz a "klórozott csirkék" miatt

2018. január 15. 10:07
 
Komoly vitát okoz továbbra is az Amerikai Egyesült Államok (USA) és az Európai Unió (EU) között, hogy az uniós vádak szerint az USA vállalatai klórozott vízzel mosott csirkehúst szállítanak az uniós piacra. Miközben Brüsszel továbbra is tiltja a "klórozott csirkék" behozatalát, az amerikai fél azt állítja, hogy az USA-ban már nem is használják ezt a technológiát. Egyes nyilatkozatok szerint az egyesült államokban már "halálosan unják" a vitát, és megállapodásra törekednének.

Hír: Földrablás Európában – Ezer hektárszámra vásárolnak a kínaiak

2018. április 11. 09:12
 
Mivel egyre kevesebb Kínában a megvásárolható földterület, ezért az ottani vállalatok igyekeznek más országokban terjeszkedni. Az elmúlt években növekedett a kínai befektetők érdeklődése a francia földterületek iránt, ez főként a szőlőskertekre és a kastélyok birtokaira koncentrálódik, amikből 150 már az ő tulajdonukban van. A franciák egyre idegesebbek a tendencia miatt

Hír: A magyar lakosság elismeri a Nébih erőfeszítéseit

2018. június 06. 08:12
 
Első helyen végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az európai hatóságok rangsorában; az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legújabb felmérése szerint ugyanis a magyarok szavaznak leginkább bizalmat a nemzeti hatóságuknak - mondta Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár kedden az MTI-nek.

Hír: Az osztrákok a legfiatalabbak, a románok vannak a legtöbben, az íreknél a legnagyobb az agrártáj

2018. július 02. 08:06
 
Nyugati szomszédunknál, valamint Lengyelországban és Szlovákiában a gazdálkodók körülbelül ötöde 40 év alatti; az unió-szerte nyilvántartott mintegy 10,3 millió gazdaság harmada Romániában található; a mezőgazdasági áruk forgalmát tekintve pedig Franciaország vezet – ilyen, és ehhez hasonló érdekességek derülnek ki az Eurostat adataiból.

Hír: 40 éves mélyponton az európai zöldség-ágazat

2018. augusztus 08. 08:40
 
Az elhúzódó európai szárazság az elmúlt 40 év legsúlyosabb problémáit okozza a zöldség-ágazatban az Európai Gyümölcs- és Zöldségfeldolgozók Egyesülete szerint (PROFEL).

Hír: Megválasztották az év legszebb európai karácsonyi vásárát

2018. december 11. 07:38
 
Észtország fővárosa, Tallinn nyerte el a legszebb karácsonyi vásár címet Európában a European Best Destinations portál szavazóinak értékelése alapján 2018-ban. Ez egyben azt is jelenti, hogy megszakadt Zágráb szép sorozata, a horvát településnek 2015, 2016 és 2017 után most nem sikerült győznie, ráadásul ezúttal a dobogóra sem fértek fel.
«123»