Kapcsolódó tartalmak: fagykár

Hír: Így védik meg a szőlőt Svájcban a fagykártól

2016. április 29. 08:20
 
A sorok között elhelyezett tartályokban égő tűz világítja be a szőlőtáblákat a svájci Graubünden (Grisons) kantonbeli Fläsch (Flaesch) szőlészetében. 

Hír: Hatalmas a fagykár, még kitartanak a tejtermelők

2016. május 02. 07:51
 
A gyümölcstermés fele is elfagyhatott, közeledik a III. Vetőnap Dalmandon, megéri zöldíteni, ismét tüntettek a tejes gazdák – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Hír: Agrárkamara: május végére lesznek pontos adatok a fagykárokról

2016. május 03. 07:38
 
A kárenyhítési alapban 24 milliárd forint van Május végére lesznek pontos adatok a fagykár okozta zöldség és gyümölcs terméskiesés mértékéről - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos kertészeti osztályának vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
 

Hír: Elfagytak a szőlőültetvények a Soproni borvidéken az éjjel

2016. május 03. 07:50
 
A Soproni borvidéken mintegy hetven-nyolcvan százalékban elfagytak a szőlőültetvények az elmúlt éjszakai hidegben - tájékoztatta a Sopron Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke az MTI-t.

Hír: Menthető-e még az elfagyott kukorica vagy újra kell vetni?

2016. május 06. 09:19
 
A kukorica több térségben is fagykárt szenvedett az elmúlt napokban. A károk összegzése jelenleg is tart, de az bizonyos, hogy nehéz szezon elé néznek az érintett gazdálkodók.

Hír: Fontos! Május 23-ig jelenthetők a fagykárok

2016. május 09. 09:07
 
A 2016. áprilisi fagykárok folyamatosan bejelenthetőek az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján elérhető Mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer elektronikus alkalmazáson keresztül egészen 2016. május 23-ig. Fontos, hogy az 1 hektár területnél kisebb területet használó, területalapú támogatást egyébként nem igénylő termelőket sem zárják ki – közölte Budapest.

Hír: Tarolt a fagy, kiderültek az AKG és ÖKO eredmények

2016. május 09. 09:12
 
Korán indult a tavasz, hirtelen lett meleg, így a múlt heti hideg szinte minden növénynél kárt okozhatott. A fagykár mellett a hét másik jelentős eseménye az AKG és az ÖKO pályázatok pontszámainak megjelenése – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Hír: Súlyos fagykárok az akácosokban

2016. május 11. 07:45
 
Az idén még nem pergettek mézet a méhészek, a tavalyi termés fele a termelőkön ragadt az Európai Unióba özönlő ázsiai áruk miatt Vöő György – 2016.05.11. 00:29 
Sanyarú esztendő elé néznek a magyar méhészek. Az akácosok kétharmada károsodott a fagy miatt, miközben a tavalyi akácméz fele a termelőkön ragadt az uniót elárasztó, kétes eredetű ázsiai készítmények miatt.
 

Hír: Fontos határidőket toltak ki, megjelent az öntözésfejlesztési pályázat

2016. május 17. 08:23
 
A fagykár a méhészetet is megviseli, Békés megyében befejezték a vetést, még mindig sok a vitás kérdés a szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban, 49,5 milliárd Ft jut öntözésfejlesztésre – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Hír: Az idei meggytermés egyharmada is elfagyhatott

2016. május 25. 08:14
 
A feldolgozók képviselői majd csak ezután döntenek az árakról Becslések alapján a kora tavaszi fagykárok miatt mintegy 30 százalékkal kevesebb meggy terem idén, a felvásárlási árak pedig emelkedhetnek, aminek érdekében egységes ármegállapodást kellene kötniük a termelőknek a feldolgozókkal - közölte a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) kedden. 
 
«12»