Kapcsolódó tartalmak: Fata László

Hír: A cafeteria evolúciója

2018. október 02. 10:17
 
A Cafeteria Trend Magazin szeptemberi konferenciáján az 50-es generációnak sokat mondó húsjegytől a fiatalok által preferált All you can move kártyáig górcső alá kerültek azok a juttatási lehetőségek, amelyekkel a munkáltatók megpróbálták és megpróbálják ösztönözni (kapun belül tartan) a munkavállalóikat. Mondhatni a szemük elé tárult a juttatások fejlődése.

Hír: A nagy cafeteria-vágás miatt kár éri a munkavállalók 90%-át

2018. október 02. 10:19
 
Csupán minden tízedik munkavállalót nem éri kár 2019-ben, mert esetükben az eddig cafeteria juttatásokra fordított összeget munkáltatóik kiadnák jövedelemként adózva úgy, hogy a munkavállalók nettóban hasonló értéket kapjanak, mint idén. Ebben az esetben a munkáltató fizetné a többlet terheket. Az összes többi munkavállaló cafeteria kerete csökkeni fog, vagy megszűnik a Cafeteriatrend kérdőíves felmérés szerint, amire pár óra alatt 446 munkáltató küldött választ. A válaszadók összesen 167 672 munkavállalót foglalkoztatnak. A többlet terhekre a kormány jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslata miatt lehet számítani, amely szerint a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.

Hír: Cafeteria 2019: nem tud lesújtani a kormány - megjött a magyarázat

2018. október 10. 07:35
 
Jövőre megszűnik a legelterjedtebb cafeteriaelemek adókedvezménye, ám a munkáltatók széles köre mégis megtartja, sőt növeli a juttatások keretét - derült ki az Edenred háttérbeszélgetésen. Nehéz megfogni, hogy mégis miért nagy e bónuszok vonzereje a munkahelyeken: a legegyszerűbb magyarázat szerint a munkavállalók "szeretik" őket. Nem mindegy azonban, hogy milyen körülmények között kapják.

Hír: Cafeteria: Nem az elnevezés, hanem a kiemelt státusz érzete a fontos

2018. december 14. 08:06
 
Kihúzta a talajt az eddig ismert cafeteria alól az adótámogatása megvonásával a jogalkotó, de ezzel azt éri el, hogy a munkáltató más utakat keres a maga és dolgozója számára változatlan célú juttatásai megoldására. Korszakváltásban van a rendszer - állítja Fata László cafeteria-szakértő.