Kapcsolódó tartalmak: fejlesztés

Hír: Egy hét múlva megjelenik a nagyvállalati támogatási pályázatok feltételrendszere

2016. február 26. 08:11
 
Egy-másfél héten belül megjelennek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján az idei nagyvállalati támogatási pályáztatok feltételei – jelezte az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában az NGM kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Hír: A tejtermék-gyártók cserélték ki fejlesztési elképzeléseiket a minisztériumban tartott megbeszélésen

2016. február 29. 07:56
 
Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervez rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, ágazati szakértők és a tárca illetékesei együtt keresnek megoldásokat a felmerülő problémákra.

Hír: Nagyobb hangsúlyt kap az agráriumban a kutatás-fejlesztés és az innováció

2016. február 29. 07:58
 
Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár az Agrya – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének konferenciáján tartott előadásában felhívta a figyelmet az alkalmazott kutatás, valamint az innovációs megoldások hazai mezőgazdaság jövője szempontjából meglévő alapvető jelentőségére.

Hír: Hatalmas források az öntözésfejlesztésre

2016. február 29. 08:11
 
A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program brüsszeli tárgyalásain elérte, hogy ehhez a Vidékfejlesztési Programban a korábbi összeg többszöröse, mintegy 54 milliárd forint álljon rendelkezésre. Az öntözésfejlesztés uniós támogatását azonban az uniós jogszabályok rendkívül szigorú feltételekhez kötik. Az öntözött területek növelésére 49 milliárd forintot ír ki hamarosan a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

Hír: Elkészült a 2016-2019-re vonatkozó Magyar Méhészeti Nemzeti Program

2016. március 08. 08:06
 
A földművelésügyi miniszter által felkért és kinevezett szakértőkből, továbbá a program végrehajtásában résztvevő szervezetek képviselőiből álló bizottság a közvetlen termelői jelzések, valamint a szakmai szervezet javaslatainak figyelembevételével összeállította az új méhészeti nemzeti programot.
 

Hír: Indul az idei tanyafejlesztési program

2016. május 05. 07:50
 
Indul az idei tanyafejlesztési program, amelyre 725 millió forint jut - jelentette be a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
 

Hír: Természetvédelemre 30 milliárd forint jut 2020-ig

2016. május 11. 08:15
 
Legalább 60 kiemelt környezetvédelmi fejlesztés valósulhat meg 2016-ban több mint 24 milliárd forintból.

Hír: Indulnak a Tanyafejlesztési Program pályázatai

2016. május 18. 09:01
 
A program keretében három célterületre lehet pályázni. A pályázati internetes felület a felhívások megjelenését követő 30. napon nyílik meg.

Hír: FAO ajánlások a fenntartható erdőgazdálkodás fejlesztéséhez

2016. július 29. 08:11
 
A 2015-ben elfogadott ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában az erdőgazdálkodásnak fontos szerepe van. A többcélú, fenntartható módon végzett erdőgazdálkodás – a faanyag biztosítása mellett – jelentős szerepet játszik a környezeti értékek megóvásában, kulturális örökségünk megőrzésében, a jó minőségű víz biztosításában, az élelmezés-biztonság javításában, a munkahelyteremtésben, a vidéki területek fejlesztésében, a rekreációban és még számos további területen, amelyeket a magyar erdészet hagyományosan, de az utóbbi időszakban kiemelten is magáénak tud.

Hír: Jelentős technológiai fejlesztést kell végrehajtani az élelmiszeriparban a NAK alelnöke szerint

2016. szeptember 27. 08:28
 
A magyar élelmiszeripar a versenyképesség növelésével lábalhat ki nehéz helyzetéből, ezt pedig a technológia jelentős fejlesztésével és a tömegtermelésben az üzemméret növelésével lehet elérni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeriparért felelős alelnöke szerint.