Kapcsolódó tartalmak: gazdaság

Hír: A tej útját ismertették a tejtermelő gazdaságoktól a boltokig

2016. február 26. 08:08
 
Iskolákban népszerűsítették a tejfogyasztást

Hír: Az áfa csökkentése ösztönzi a gazdasági növekedést

2017. január 06. 08:05
 
Az áfa csökkentése ösztönzi a gazdasági növekedést, hatására fehéredik a gazdaság, növekszik a hazai felvásárlás, mérséklődik az import - hangsúlyozta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hír: Nemzetközi lobbi a kelet-közép-európai élelmiszergazdaság számára fontos kihívások kezeléséért

2017. március 06. 09:45
 
Megkezdődött a 2018-2019. évekre szóló EU-s kutatási, ún. Horizont 2020 pályázati kiírások kidolgozása. A folyamatban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Földművelésügyi Minisztérium révén két magyar delegált is részt vesz. Erős a lobbi, hogy a támogatott kutatási témák közé magyar, vagy jobban mondva kelet-közép-európai témák is bekerüljenek. De mik is ezek? Miért is megy a lobbi? És hogy jön ide egyáltalán Kelet-Közép-Európa?

Hír: Gigászi tejtermelő telep épül Spanyolországban

2017. április 27. 07:26
 
Komoly vitákat robbantott ki a spanyolországi Soria város közelében létrehozott hatalmas tejtermelő gazdaság. A helyiek rettegnek a legyőzhetetlennek tűnő konkurenciától és féltik a földjeiket.

Hír: A gazdaság teljesítményéhez kötné az áfacsökkentést a NAK

2017. május 12. 08:36
 
A gazdasági mutatók teljesüléséhez kötött, előre ütemezett áfacsökkentést javasol az alapvető élelmiszerek körében az agrárkamara. Erről hamarosan a gazdasági tárcával is egyeztetnek - írja a Magyar Idők.

Hír: A gazdák munkáját és a családok erősödését segíti a jövő évi költségvetés

2017. június 22. 09:30
 
A 2018-as költségvetés mintegy 900 milliárd forinttal segíti a magyar gazdákat, így biztosított az agrártámogatások fedezete és kifizetése – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádióban és az M1 Ma reggel műsorában elhangzott interjúkban.

Hír: Földművesnek lenni feladat és felelősség

2017. szeptember 19. 08:47
 
Folyamatosan erősödik a hazai agrárágazat és egyre nagyobb részt vállal magyar gazdaság növekedéséből – jelentette ki az agrárgazdaságért felelős államtitkár Csokonyavisontán, a Földművesek Napján megtartott rendezvényen. Czerván György kiemelte, a gazdasági teljesítmény egyben erkölcsi felelősséget is jelent a mezőgazdaságból élők számára.

Hír: Alacsonyabb élelmiszerárak az olcsóbb tejtermékek miatt

2017. november 03. 09:59
 
Mérséklődtek a nemzetközi élelmiszerárak októberben, lekövetve a tejtermékek árának mozgását, így indexük 27 %-kal alacsonyabban zárt, mint minden idők legmagasabb értéke 2011 októberéből.

Hír: Miért nem keresünk többet, mint a német bérek negyede?

2017. november 20. 09:24
 
Örvendetesen emelkednek a magyar bérek, a magyar bruttó átlagbér lassan eléri a német és a francia bruttó minimálbér 65 százalékát. Utoljára 2007-ben volt a magyar átlagbér a francia minimálbér értékének 60 százaléka felett (akkor még nem volt hivatalos német minimálbér, de amióta van, 2015-től, lényegében a franciával azonos).
Azonban a német átlagbérhez az idei masszív béremelkedéssel sem tudunk közeledni. A magyar átlagbér stabilan a német negyede-ötöde. Egész Közép-Európára igazak a fenti számok – vajon mi indokolja a régiós munkavállalók drasztikus alulfizetettségét?

Hír: Fazekas Sándor: A precíziós gazdálkodás átvétele, használata nem elodázható

2018. január 11. 07:43
 
A magyar mezőgazdaság jövője, a gazdák megélhetése nagymértékben attól függ, hogy a takarékos, korszerű, gazdaságosabb termelést biztosító, legkorszerűbb számítástechnikai eredményeket, különböző megoldásokat miként tudjuk átvenni, elsajátítani – mondta Fazekas Sándor az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorában.