Kapcsolódó tartalmak: GMO

Hír: Elkészültek a GMO-mentes élelmiszerek címkézésének szabályai

2016. március 04. 08:46
 
Várhatóan már az év első felében hatályba lépnek az új szabályok Elkészült a GMO-mentes élelmiszerek címkézésének jogszabályi kerete, amely várhatóan az év első felében lép hatályba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön.
 

Hír: A GMO-mentes címkézésről a jogszabály 2016 első felében lép hatályba

2016. március 09. 08:02
 
A GMO-k megjelenése a mezőgazdaságban kedvezőtlen hatással lehet a természeti értékeinkre, amelyek megóvása közös felelősségünk - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy rendezvényen, Budapesten. 

Hír: GMO-s kukorica vetőmagot fogott a NÉBIH

2016. május 02. 07:47
 
110 csemege- és 21 pattogató kukorica vetőmag tétel GMO szennyezettségét ellenőrizte eddig idén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság 7 mintában mutatott ki tiltott genetikai módosítást. A tételeket egytől-egyig megsemmisíttette a hivatal. A terület kiemelt figyelmét indokolja, hogy a csemege- és pattogató kukorica vetőmagból termett áru közvetlenül a vásárlók asztalára kerül.

Hír: Továbbra is elhatárolódunk a GMO-tól

2016. május 25. 08:22
 
Magyarország továbbra is úgy ítéli meg, hogy az elővigyázatosság elvét kell alkalmazni minden olyan technológia kapcsán, amelynek hatásairól nincsenek kielégítő adatok, ilyen a génmódosítással létrehozott szervezeteknek (GMO) a növénytermesztésben alkalmazott gyakorlata. A GMO-mentesség megőrzésével, kifejezetten kedvezőbb exportlehetőségekhez juthatunk - mondta Nagy István, az FM parlamenti államtitkára.

Hír: Gazdákra kell alapozni az élelmiszertermelést nem a GMO-iparra

2016. június 22. 08:57
 
Mezőgazdaságra van szükség és nem élelmiszer-vegyiparra, hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
 

Hír: Kiemelkedő érdek a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése

2016. július 14. 12:13
 
Magyarország számára kiemelkedő érdek a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése, az ország minden fórumon határozottan és következetesen azt képviseli, hogy a génmódosított növények Európában ne kerülhessenek köztermesztésbe - reagált Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében környezetvédő szervezetek felvetésére.

Hír: GMO: a szaktárca nem tud semmiről? Egyre kínosabb kérdéseket tesznek fel az agrárminiszternek, aki kibújik a válaszadás alól

2016. augusztus 05. 08:36
 
Nem tud semmit az agrártárca arról, milyen kísérletek folynak Magyarországon a géntechnológiával módosított növényfajtákkal (GMO) kapcsolatban – lényegében ez áll abban az írásban, amellyel az agrárminiszter nevében V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára válaszolt az LMP-s Sallai R. Benedek kérdéseire. Az ellenzéki képviselő a választ, amely szakértők szerint meghökkentő, nem fogadja el.

Hír: Szaktudomány és GMO-mentesség

2016. augusztus 09. 09:19
 
Néhány érv a hagyományos mezőgazdasági növény- és állatkultúra védelmében

Hír: Itt a nagyívű program: újabb 750 ezer "munkahely" jöhet létre

2016. augusztus 25. 08:10
 
Hamarosan megkezdődik a nemzeti élelmiszergazdasági program vitája – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A program szerint 2050-re 750 ezerre nőhet az élelmiszergazdaságból élők száma.

Hír: Dől a veszélyes szója az országba - Kiváltanák a kétes importot

2016. szeptember 29. 07:53
 
Tavaly a szója magyarországi termőterülete a korábbi évekhez képest közel a duplájára, 77 ezer hektárra emelkedett. A GMO-mentes termény jó része azonban a magasabb eladási ár miatt külföldre vándorolt, és a hazai szükségleteket génmódosított alapanyagból készült import szójadarával kellett kielégíteni. A Pannonia Ethanol szerint ugyanakkor van alternatív fehérjeforrás: ez a száraz törköly, vagyis a DDGS.
«1234»