Kapcsolódó tartalmak: kár

Hír: Márciusban igényelhető az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk kompenzálására szolgáló csekély összegű támogatás

2016. február 24. 13:19
 
Fontos! A támogatás kizárólag az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk alapján igényelhető, így a kérelmezés alapja nem lehet azonos a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében kezelt káreseményekkel!

Hír: Húszezer hektáron van víz alatt az őszi búza

2016. február 26. 07:56
 
Belvíz helyzetről kérdezték - A gazdák vetési kárai -
2 perces interjú: Vancsura József a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke 

Hír: Békésben a belvíz már az őszi vetéseket károsítja

2016. március 02. 19:31
 
A csapadékos időjárás és a belvíz késelteti a talajelőkészítési munkákat és néhány korai vetésű növény, mint például a mák vetését.

Hír: Belvízkárok kezelése

2016. március 07. 08:26
 
A szokatlanul enyhe tél és a hosszan tartó esőzések miatt ismét jelentős károkat okozhat a belvíz a mezőgazdaságban. A talajok vízzel telítettek, illetve a belvízzel borított területek nagysága országosan növekszik, amelyek elsősorban az őszi vetésű növényeket károsíthatják, hosszú távon viszont a tavaszi magágyelőkészítést is veszélyeztethetik. Az érintett termelők az agrárkár-enyhítési rendszerben jelenthetik be esetleges belvízkáraikat, ezért érdemes felkeresni falugazdászainkat.

Hír: Belvízkárok kezelése az agrárkár-enyhítési rendszerben

2016. március 08. 08:07
 
A szokatlanul enyhe telet követő hosszan tartó esőzések következtében ismét a belvíz okozhat jelentős károkat a mezőgazdaságban. Az elmúlt hónapok csapadékos időjárásának hatására a talaj telítetté vált, illetve belvízzel borított területek alakultak ki, amelyek elsősorban az őszi vetésű növényeket károsíthatják. Az érintett termelők az agrárkár-enyhítési rendszerben jelenthetik be esetleges belvízkáraikat a vonatkozó szabályok alapján.
 

Hír: A kárenyhítési alap 24 milliárdjából enyhítik a fagykárt

2016. április 29. 07:37
 
Eddig 960 termelő közel 5300 hektár területen jelentett fagykárt A kárenyhítési alapban az idén 24 milliárd forint van, ebből próbálják a gazdák jogos igényeit kielégíteni - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
 

Hír: Ingyen hitelt kapnak a fagykár sújtotta gazdák

2016. július 28. 07:57
 
Hektáronként maximum félmillió forinthoz juthatnak Hektáronként legfeljebb 500 ezer forint összegű kamat- és költségmentes hitelhez juthatnak azok a gazdák, akiknek idén áprilisában fagykár sújtotta ültetvényeit - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.
 

Hír: Mintegy öt-tíz százalékos kárt okozott a kertészetekben az időjárás

2016. augusztus 09. 07:47
 
Veszprém megye történelmi borvidékein a jég okozott terméskiesést Az év időjárása változatos képet mutat, ezzel nagymértékben befolyásolja a kertészeti termelés sikerét - összegezte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke.
 

Hír: Komoly gondot okoznak az elhagyott kaptárak

2017. április 24. 07:55
 
Jelentős károkat okoztak a hobbiméhészek a méhészeti ágazatnak. Többek között azzal, hogy a hátrahagyott kaptárak a méhek megbetegedését okozhatják.

Hír: Külső hatások miatt drágulhat a gyümölcs

2017. május 11. 07:38
 
Nem csak a hazai fagy, az európai árak is drágítják a gyümölcsöket. A klímaváltozás miatt szélsőségesebbé vált az időjárás és emiatt egyes fajták eltűnhetnek Magyarországról.
«12»