Kapcsolódó tartalmak: kávé

Hír: Drágul a kávé, Brazília is behozatalra szorul

2017. február 21. 08:39
 
Soha nem gondolták volna a szakemberek Brazília kifogy a kávéból. Máris behozatalra szorulnak, ilyen még soha nem történt. A brazil kávéhiányt mi is fogjuk érezni, drágulás jön.

Hír: Kávés doboz biztonsági szelepének hiánya okozhat sérülést

2018. április 03. 07:12
 
A Nébih értesülései szerint a holland hatóság - fogyasztói panasz alapján - bejelentést tett a RASFF rendszeren keresztül, miszerint Olaszországból származó, illy márkájú, szemes kávé egyes alumínium dobozainak aljáról hiányzik a biztonsági szelep. A biztonsági szelep feladata a tárolás során a dobozban keletkező túlnyomás kiegyenlítése. A szelep hiányában a doboz nyitásakor a fedő felpattanhat és sérülést okozhat.

Hír: Megválasztották az év balatoni kávéját és koktélját

2018. május 09. 07:33
 
Szombaton harmadik alkalommal rendezték meg a Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot Gyenesdiáson, ahol idén is megválasztották az év balatoni kávéját és koktélját is, tudósít a zaol.hu.
 
 

Hír: Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban

2019. július 16. 08:23
 
A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

Hír: A kávé segíthet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban

2019. július 22. 08:01
 
A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.

Hír: Szereti a kávét? Ezt biztosan nem tudta a Starbucks és a Nespresso kávéiról - frissítés, reagált a Nespresso

2020. március 02. 10:30
 
Guatemalai kávéültetvényeken akár 8 éves gyerekeket is dolgoztatnak szörnyű körülmények között. Az oknyomozó riporterek által felkeresett 12 kávéfarm (ebből 7 a Nespressóhoz, 5 a Starbuckshoz kötődik) mindegyikén találtak gyerekmunkásokat - írta a Guardian hírére hivatkozva a 444.hu.

Hír: Teszt: Tényleg akkora sikersztori a Pécsi Kávé, mint mondják?

2020. július 27. 08:08
 
Pécsieknek és nem pécsieknek kötelező legalább egyszer ellátogatni a Pécsi Kávé nevű kávézóba. Egy ilyen, többszörös alliterációt tartalmazó mondat után tényleg ránk is fér egy kávé: akkor is, ha csak a reggeli ébredés miatt szeretnénk gyorsan felhajtani, de akkor is, ha inkább szeretnénk kiélvezni egy igazi kávékölteményt. A Pécsi Kávé a történelmi városrész értékeit erősíti és a legtöbb pletyka szerint igazi sikersztori. A HelloVidék most ezt a koffeinparadicsomot tesztelte.

Hír: A Starbucks amerikai dolgozói szakszervezetet alapítanak, hiába ágál ellene kétségbeesetten a gigacég

2021. augusztus 30. 08:55
 
A Nespressohoz és a Starbuckshoz köthető guatemalai kávéültetvényeken gyerekmunkásokat alkalmaznak