Kapcsolódó tartalmak: kukorica

Hír: Nyárig kell várni a magasabb kukoricaárakra?

2016. április 22. 09:23
 
Bizonytalanok a 2016. évi kukoricatermés kilátásai. Egyelőre türelemmel kell lenni az idei termésű termény árazását illetően. A piac egyelőre kivár.

Hír: GMO-s kukorica vetőmagot fogott a NÉBIH

2016. május 02. 07:47
 
110 csemege- és 21 pattogató kukorica vetőmag tétel GMO szennyezettségét ellenőrizte eddig idén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság 7 mintában mutatott ki tiltott genetikai módosítást. A tételeket egytől-egyig megsemmisíttette a hivatal. A terület kiemelt figyelmét indokolja, hogy a csemege- és pattogató kukorica vetőmagból termett áru közvetlenül a vásárlók asztalára kerül.

Hír: Menthető-e még az elfagyott kukorica vagy újra kell vetni?

2016. május 06. 09:19
 
A kukorica több térségben is fagykárt szenvedett az elmúlt napokban. A károk összegzése jelenleg is tart, de az bizonyos, hogy nehéz szezon elé néznek az érintett gazdálkodók.

Hír: A szilícium szinte mindentől megóvja a növényeket

2016. augusztus 01. 08:04
 
A növényi szövetekben felhalmozódó szilícium enyhíti a stresszhatásokat és az aszály ellen is hatékony védelmet nyújthat.

Hír: Hiába a csőrövidítő hideg, jól terem az édes kukorica

2016. augusztus 18. 07:55
 
A csemegekukorica-termesztőknek is rendesen meg kellett küzdeniük az idei viharos és jeges időjárással. Ennek ellenére ígéretesnek tűnnek a hazai hozameredmények, köszönhetően a gazdák felkészültségének.

Hír: Emelkedő árak és nagyobb kukorica-, búza- és rizstermés az idei szezonban

2016. szeptember 09. 08:50
 
Emelkedett az alapvető élelmiszerek nemzetközi kurzusa augusztusban – egyetlen kivételt az optimistább termelési kilátások miatt a szemes termények képezték.

Hír: Nyakunkon a kukoricabetakarítás – ezekkel a gépekkel tuningolhatja gazdaságát

2016. szeptember 12. 08:40
 
A héten az Agroinform.hu Apróhirdetés rovatából azokból az eladó gépekből válogattunk, amelyek ehhez a munkához kapcsolódnak.

Hír: Mérgezést okozhat a francia csemegekukorica

2016. október 17. 07:53
 
Ételmérgezés veszélye miatt Franciaországból származó csemegekukoricát vontak ki a forgalomból. A termékből Magyarországra is szállítottak, de nem került kereskedelmi forgalomba.

Hír: Folyamatosan növekszik a génkezelt kukoricák európai vetésterülete

2017. január 11. 08:03
 
Európa közel sem GMO-mentes, a génmódosított kukorica termőterülete az EU tagországaiban is folyamatosan növekszik.

Hír: Lebomló műanyagok: egekbe szökik a kukorica ára?

2017. február 06. 08:17
 
A kukorica iránti kereslet további növekedését, és így akár a terményárak emelkedését is okozhatja a biológiailag lebomló műanyagok elterjedése. Rohamosan fejlődő technológiáról van szó, amely a mezőgazdasági gépek gyártását is forradalmasíthatja.
«12»