Kapcsolódó tartalmak: turizmus

Hír: Még messze van a szálláshelyek forgalma a járvány előtti szinttől

2022. január 11. 12:28
 
Négyszeresére nőtt a vendégéjszakák száma novemberben.

Hír: Kiderült, mekkora sokkot jelentett a turizmus szenvedése a gazdaságnak

2022. január 19. 09:14
 
 
A nemzetgazdaság bruttó kibocsátásán belül a turizmusra jellemző tevékenységek aránya a 2020. évi előzetes adatok szerint 5,1 százalékra esett vissza, míg a pandémia előtti évben, 2019-ben még 6,4 százalékkal járult hozzá az ágazat a GDP-hez - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi, Turizmus-szatellitszámlák, 2019-2020 című kiadványából.

Hír: Áremelést terveznek az idén a kelet-közép-európai szállásadók

2022. február 09. 10:34
 
Átlagosan 8-11 százalékos éjszakánkénti áremelést terveznek az idén a rezsiköltségek és bérek emelkedése miatt a kelet-közép-európai szállásadók - derül ki a Szallas Group és a Nielsen IQ piackutató legfrissebb régiós kutatásából.

Hír: Hamarosan ellephetik Magyarországot a vendégmunkások

2022. február 09. 15:18
 
Már olyan szinteket ért el a munkaerőhiány a vendéglátószektorban, hogy mindenképpen külföldi vendégmunkások nagy arányú foglalkoztatására lesz szükség ahhoz, hogy érdemben javuljon a helyzet - mondta a Telexnek Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tiszteletbeli elnöke.

Hír: Megoldások keresése a vendéglátás munkaerő-problémáira

2022. május 10. 10:17
 
Interjú Böröcz Lajossal, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) főtitkárával.

Hír: Ma már szinte csak Magyarországon múlik, milyen nagy sporteseményt akar megrendezni

2022. május 11. 08:27
 
Mintha csak egy turisztikai kampányfilmet vetítenének, ennél jobban sportba csomagolva nem lehet egy országot reklámozni – mondta a VG-nek Szabados Gábor sportközgazdász. Kifejtette, hogy a Giro d’Italia három magyarországi szakaszának 7,8 milliárd forintos költségvetése, amelynek ráadásul a része a 10 millió eurós, azaz mintegy 3,8 milliárd forintos jogdíj is, nem állítható szembe azzal az országimázzsal, marketingértékkel, amit az olasz kerékpáros körverseny magával hozott.

Hír: Nem tartunk a háborútól, ha a nyaralás a tét

2022. május 25. 10:28
 
Beindult a horvát szállások foglalása, összértékük több mint ötszöröse a tavalyinak. Jó ár, ingyenes lemondás, előleg nélküli foglalás és sok pozitív vendégértékelés mentén keres szállást a magyar. Bár a pandémia előtt már januárban lefoglaltuk horvátországi nyaralásunkat, idén ez inkább májusban kezdett el felpörögni - tájékoztatta lapunkat a Szállás.hu.

Hír: Munkaerőhiány-megoldásra javaslatok a turizmusban

2022. május 25. 10:30
 
Eddig idegen megoldásokkal barátkozik a szakma.

Hír: Erre kéri a Szállodaszövetség a kormányt

2022. május 27. 09:59
 
Az érdekvédelmi szervezet szerint a SZÉP kártya további kiskereskedelmi felhasználása a vidéki, sok esetben családi tulajdonban lévő turisztikai vállalkozások megélhetését sodorhatja veszélybe.

Hír: Körkérdés szállodásokhoz: milyen lesz az idei főszezon?

2022. május 24. 11:03
 
Az MSZÉSZ LV. Közgyűlésén szállodásokat kérdeztünk, milyennek látják az idei évet a sok-sok nehézség, kihívás ellenére, és arra is kíváncsiak voltunk: milyennek várják az eddigi tapasztalatok alapján a nyári főszezont?