2024-ben a Svájcer Paraszt Sajt az év legjobb magyar sajtja

2024. október 07. 15:15
Intenzív ízélményt ad már négy hónapos érlelés után, az idő előrehaladtával a karaktere egyre erősödik.
2024-ben a Svájcer Paraszt Sajt az év legjobb magyar sajtja
A Magyar Sajtkészítők Egyesülete 12. alkalommal rendezte meg a Magyar Sajtmustrát, ami a hazai kisüzemi és kézműves sajtkészítők legnagyobb megmérettetése. A legjobb sajtkészítők a verseny története során először találkoztak Martonvásáron, ahol szakmai konferencia és sajtvásár kísérte az év sajtja versenyt, a zsűrizés folyamatát, írta a feol.hu.
 
Idén 47 sajtkészítő összesen 114 termékkel nevezett. A 35 tagú zsűri végül 9 arany, 22 ezüst és 9 bronzéremmel díjazta a legjobb sajtokat és készítőiket, valamint kiválasztották az vv sajtját is.
 
A győztes a Svájcer Paraszt Sajt lett, mely Dunaharasztiban készült Ficsor Árpád gazdaságában. Ez egy 18 hónapos,  hosszan érlelt kemény sajt, amely magyartarka tejéből készült, így ízvilágában gazdag és különleges – mondta a portál érdeklődésére Király Gellért, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének általános alelnöke.
 
Nagyapám a magyartarkát nevezte svájcer tehénnek. Az ő emlékére neveztük el ezt a sajtot. A mi teheneink egész nap kint legelészhetnek a mezőn, az istállóban pedig szénát kapnak. Szénás tejből készíthető adalékanyag nélkül jó minőségű, hosszú érlelésű sajt. A Svájcer egy meglepetés: intenzív ízélményt ad már 4 hónapos érlelés után, az idő előrehaladtával a karaktere egyre erősödik. A 8. hónaptól fehérjekristályok jelennek meg a sajttésztában – írta Ficsor Árpád a Paraszt Sajt weboldalán.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Nébih: burgonyacsipszet hívott vissza a forgalomból a Tesco

2024. augusztus 30. 14:20
Visszahívta és kivonta a forgalomból a Tesco a Kettle burgonyacsipsz több tételét – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön közzétett felhívásában.

A kimondott szó kötelez

2024. november 08. 18:25
A döntéseket a megfelelő szinten, és a megfelelő időben kell meghozni.