A járatai 90 százalékát törölte a Lufthansa öt németországi repülőtéren

2024. február 08. 13:28
Komoly fennakadásokat okozott szerdán öt németországi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja, amelyet a Lufthansa légitársasággal fennálló bérvita miatt tartottak.
 
A járatai 90 százalékát törölte a Lufthansa öt németországi repülőtéren
A német légitársaság kénytelen volt a megközelítőleg ezer menetrend szerinti járatának 90 százalékát törölni a munkabeszüntetés miatt. A Lufthansa szerint mindez százezer utast érintett.
 
A Lufthansa két legnagyobb csomópontján, Frankfurt és München repülőterein a megszokott járatszám kevesebb mint fele indult el.
 
A szolgáltató ágazatok dolgozóit képviselő Vereinigte Dienstleistungsgewerkschaft (ver.di) Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőterein szólította fel munkabeszüntetésre a földi kiszolgáló személyzetet.
 
A SZAKSZERVEZET A SZTRÁJK KITERJESZTÉSÉT HELYEZTE KILÁTÁSBA, AMENNYIBEN A LÉGITÁRSASÁG VEZETÉSE NEM JAVÍT JELENTŐSEN JELENLEGI BÉRAJÁNLATÁN.
 
A mostani, 27 órás sztrájk csütörtök reggel hét óráig tartott. A Lufthansa mindemellett harminc csütörtök reggeli járatot törölt Frankfurtban és Münchenben.
 
Michael Niggemann, a Lufthansa személyzeti osztályának vezetője "keserű napról" beszélt az utasok számára a ZDF közszolgálati televíziónak. Hozzátette, hogy a ver.di eszkalációja szükségtelen volt.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Debreceni BMW-gyár: klasszikus juttatásokkal és kedvezményes autókkal csábítják a leendő dolgozókat

2024. január 16. 17:24
A BMW Group Gyár Debrecen munkavállalóinak 2024-től nyílik először lehetőségük kedvezményes céges autóbérlésre. A cég 140 új munkatársát először egy négycsillagos hotelbe, majd az üzem csúcstechnológiás, mintegy hétezer négyzetméter területű képzési központjába vitték. A leendő kollégák teljesítménybónuszt, cafeteriát, SZÉP-kártyát és munkába járási támogatást kapnak, miközben igénybe vehetik az üzem fizikoterápiával és belgyógyászattal rendelkező egészségközpontját is.

A biológiai veszélyforrásokkal szembeni védelemről alkot jogot az ILO

2024. június 26. 17:42
2024. június 3 és június 15. napjai között Ismét ülésezett az ENSZ első szakosított munkaügyi szerve: a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO). Az idén is több szakbizottság keretében folyt munka. A normaalkotó bizottság keretében idén a biológiai veszélyforrások kapcsán egy egyezmény és egy ajánlás előkészítése kezdődött, melyek elfogadására jövőre kerül sor.