A kkv-k digitális átállásának támogatására elindult a DigitalTech EDIH

2023. június 29. 13:39
Magyarországon a most induló DigitalTech EDIH  a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) százainak nyújt térítésmentes támogatást kiberbiztonsági, blockchain technológiával, fintech megoldásokkal, valamint üzletfejlesztéssel összefüggő kihívásaik megoldásában - közölte a DigitalTech EDIH-et működtető konzorcium szerdán az MTI-vel.
Az Európai Bizottság által létrehozott Európai Digitális Innovációs Központok (EDIH-ek), amelyekből Európa szerte már több mint 150 található, a kkv-k és a közszféra szervezeteinek digitális felzárkóztatását segítik elő.
A kkv-k digitális átállásának támogatására elindult a DigitalTech EDIH
Magyarországon a DigitalTech EDIH azon vállalkozásoknak, közszférában működő szervezeteknek nyújt az ország egész területén térítésmentes szolgáltatásokat, amelyek számára fontos az adatok és a hálózatok védelme, amelyek pénzügyeik, oktatási tevékenységük digitalizálásához szeretnének tanácsot kapni, vagy blockchain technológiával optimalizálnák működésüket. Mindezek mellett a vállalatokat komplex üzletfejlesztési tanácsadással is ellátják.
 
A közleményben kiemelték, hogy
 
  • a 2030-ig tartó digitális évtized céljainak elérése érdekében a magyarországi vállalkozásoknak egyre nagyobb szükségük van a hatékonyságot növelő, versenyképességet javító digitális fejlődésre

- olvasható a konzorcium közleményében. A DigitalTech EDIH szolgáltatásai már elérhetőek a digitaltechedih.hu oldalon, ahol a nyáron induló képzésekre már lehet is jelentkezni.

 
A DigitalTech EDIH-et konzorciumi formában a Blockchain Magyarország Egyesület, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Debreceni Egyetem, Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment (DKF), Edutus Egyetem, EIT Digital, ELTE Informatikai Kar, Infotér Egyesület, IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetsége, Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ), Primom - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány működteti.
 
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Csányi Sándor bejelentette: története legnagyobb bevásárlására készül az OTP – ugrik az árfolyam

2024. április 26. 13:41
Az OTP eddigi legnagyobb bankvásárlására készül, erről Csányi Sándor elnök-vezérigazgató beszélt a bank közgyűlésén.

Ha kevesebb a méh, több a beteg ember

2023. január 30. 13:06
Félmillió idő előtti halálozáshoz vezet, hogy a beporzók száma csökken – állapította meg egy tanulmány.
 
Az összefüggés egyszerű: ha kevesebb a beporzó, kevesebb gyümölcs és zöldség terem, az emberek pedig kevésbé lesznek egészségesek – írja a The Guardian cikke. A termények háromnegyedének beporzásra van szüksége, de számos rovar populációja csökken, ami a terménymennyiségek csökkenésével jár. A gyümölcs- és zöldségfélék, illetve magvak esetében ez 3-5 százalékos csökkenést jelent, az pedig, hogy kevesebbet tudunk fogyasztani ezekből az élelmiszerekből, azzal jár, hogy a halálesetek egy százaléka a beporzók elvesztésének következménye.