A LIGA Akadémia Alapítvány székesfehérvári rendezvénye

2023. december 06. 16:20
2023. december 4-én és 5-én a LIGA Akadémia Alapítvány rendezvényt szervezett Székesfehérvárott. 
A LIGA Akadémia Alapítvány székesfehérvári rendezvénye

A rendezvény másnapján a LIGA Szakszervezetek tisztségviselői és alkalmazottai gyárlátogatáson vettek részt a székesfehérvári DENSO Gyártó Magyarország Kft.|üzemcsarnokában, ahol a résztvevőket a LIMÉSZ-Denso Dolgozók Szakszervezeti Csoportja fogadta, és a gyár termelési igazgatója vezette körbe.

A LIGA Akadémia Alapítvány székesfehérvári rendezvénye

Az Alapítvány céljai között szerepel a LIGA Szakszervezetekhez tartozó, illetve ahhoz tartozni kívánó szakszervezetek tagjainak érdekvédelmi oktatása, képzése országos, regionális és helyi szinten, így nem meglepő, hogy képzésre invitálta a LIGA Szakszervezetek tisztségviselőit és a munkaszervezet tagjait.  A rendezvényen az Ipar 4.0 témakörrel kapcsolatos kérdések, az ipari átalakulások hatása mellett éves érdekvédelmi értékelésekre is sor került, valamint a szakszerületek beszámolóira. 

20231205_104813.jpg [md-600]
A másnapi gyárlátogatáson az érdeklődőket a LIMÉSZ-Denso Dolgozók Szakszervezeti Csoportja nevében Czibor László, Csendes Zoltán és Göncöl Viktória fogadta (a képek kalapban dr. Bognár Ferenc, a LIMÉSZ elnöke) és  Szincsák Attila, a gyár igazgatója vezette körbe. Az általa tartott előadás nem csak a termelési kérdésekre, hanem a foglalkoztatás kihívásaira, a cég által foglalkoztatott vendégmunkásokkal kapcsolatos kérdésekre is kitért.   
20231205_103249.jpg [md-600]
A gyárlátogatás után a részvevők eszmét cseréltek a munkaidővel, az otthoni munkavégzéssel és a bérezéssel kapcsolatos kérdésekről is. 
 

forrás: liganet.hu  

Kapcsolódó cikkek

Liga Szakszervezetek: szó sem volt a garantált bérminimum megszüntetéséről

2023. november 22. 13:45
Nem volt szó arról, hogy a garantált bérminimumot bárki is meg akarná szüntetni. Helyette az merült fel, hogy középtávon, minimum négyéves időtávon esetleg próbáljuk a két kötelező legkisebb bérelemet egymáshoz közelíteni, hogy a későbbiek során egy típusú minimálbér bevezetésével eleget tudjunk tenni az uniós irányelv szerinti mediánbér 60, illetve az átlagbér 50 százalékának való megfelelésének – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke. Úgy látja, a jövőben nem a bruttó béreken, sokkal inkább a nettó, hazavihető fizetéseken kell javítani.

Szemünk világa - természetesen

2022. november 18. 14:45
A szem nagyon értékes érzékszervünk, talán nem kell különösebben bizonygatni, hogy miért. A látás segítségével fogadjuk be a körülöttünk lévő világ legnagyobb részét. A látás romlása, illetve a szembetegségek ezen fontos érzékszervünk hatékony működését csökkentik.