A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kérdéseiről tárgyalt Nagy István a georgiai mezőgazdasági miniszterhelyettessel

2017. május 05. 08:11
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kérdéseiről tárgyalt Revaz Asatianival, Georgia mezőgazdasági miniszterhelyettesével Nagy István Budapesten.
 

A tárgyalás során a magyar agrártárca miniszterhelyettese jelezte, hogy hazánk leginkább a magas hozzáadott értékű, speciális fogyasztói igényeket kielégítő termékek előállításában lát piaci lehetőségeket, ezért az élelmiszeripar fejlesztése is ebbe az irányba tart.

Nagy István aláhúzta, Magyarország számottevő kapacitással rendelkezik olyan termékekből, amelyek iránt a georgiai vállalkozások és fogyasztók fokozott érdeklődést mutatnak. Példaként említette az állatok etetésére szolgáló készítményeket és takarmányokat, a baromfihúst, liba- és kacsahúst, a marhahúst,valamint a juhhúst.

Kép letöltése
 
Fotó: Kovács Zoltán

 

Arról is szólt, hogy Magyarország készen áll közös hűtőház-létesítési, gabonatároló-építési projektekben való részvételre.

A magyar miniszterhelyettes leszögezte, a Földművelésügyi Minisztérium nyitott együttműködni az élőállat-szállítás kapcsán Georgia hatóságaival. Jelenleg ugyanis nincs elfogadott állategészségügyi bizonyítvány a két ország között, a cégek felelősségvállalással szállítanak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Eximbank által, magyar és georgiai vállalatok együttműködésének előmozdítására létrehozott 68 millió dolláros hitelkeret a mezőgazdaság területén is lehetőségeket teremt.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Kötelező a tápértékjelölés az előrecsomagolt élelmiszereken

2016. december 14. 08:51
A hároméves átmeneti időt követően 2016. december 13-tól ismét kötelező válik a tápértékjelölés feltüntetése az előrecsomagolt élelmiszereken.

Emelt összegű családi pótlék milyen jövedelem mellett szűnhet meg?

2018. február 27. 12:23
Emelt összegű családi pótlék folyósítása melletti munkavégzésnél a 3 havi jövedelemkorlátnál a 3 egymást követő hónapban szerzett jövedelem átlaga számít, vagy akkor szűnik meg az ellátás ha a 3 egymást követő hónap mindegyikében meghaladja a kereset a minimálbér összegét. Minimálbért dolgozom, de előző hónapban e feletti összeget kerestem.