A vendéglátók, közétkeztetők is válasszák a hazait

2020. április 02. 13:17
A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül.
 
 
 

Az új típusú koronavírus járvány számos ágazatot kihívás elé állít. A magyar vidék fennmaradása csak összefogással biztosítható – hangsúlyozta a tárcavezető. Különösen nehéz helyzetben vannak a helyi termelők, „akik előtt” – az Agrárminisztérium felhívása ellenére – a városok sorra zárják be eddigi egyetlen értékesítési színterüket, a termelői piacokat.

fotó: pxhere.com

Nagy István emlékeztetett, a kiszállítást végző vendéglátás és a közétkeztetés szereplői a helyi alapanyagok, termékek választásával hathatós segítséget nyújthatnak a helyi termelők számára. Az összefogás jelenleg kulcskérdés, de számos további előnye is van a helyi termék felhasználásának – hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Többek között lényegesen rövidebb távolságból juthatnak kiváló minőségű, szezonális alapanyaghoz a szakácsok, ami fontos szempont, ha egy vállalkozás fenntartható működésre törekszik. Emellett a garantáltan friss, szezonális és minőségi magyar alapanyagokból változatos menüsorok állíthatóak össze – hangsúlyozta az agrárminiszter.

A helyi termelőkkel lehetőség van a személyes kapcsolat kialakítására, így az igények egyeztetésére és a megoldások közös megtalálására is. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül, amit még inkább sajátjuknak érezhetnek, hisz helyből kapják a helyi ízeket.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

 

Kapcsolódó cikkek

Mérgező anyagot tartalmazó bébiételt rendelt vissza a hatóság - ezzel vigyázzon!

2019. november 19. 09:20
A cseh hatóság higanyt és arzént mutatott ki Hamánek márkájú bébiételben. A zöldségekkel és burgonyával gazdagított tonhalas termékből több hazai vállalkozáshoz szállítottak. A Nébih haladéktalanul felvette a kapcsolatot az érintett hazai cégekkel, és megbizonyosodott arról, hogy a vállalkozások mindegyike kivonta a forgalomból a terméket.

A Magyar Élelmiszerkönyvbe bekerült a füstöltfűszerpaprika-örlemény

2020. április 14. 07:27
Kiegészítik a 152/2009 (XI.12) évi FVM rendeletet, a füstöltfűszerpaprika-őrleményről szóló 41-es melléklettel. Ez a március 25-én kihirdetett 8/2020-as agrárminiszteri rendelet teszi meg, mely március 28-ától lépett életbe.