A vendéglátók, közétkeztetők is válasszák a hazait

2020. április 02. 13:17
A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül.
 
 
 

Az új típusú koronavírus járvány számos ágazatot kihívás elé állít. A magyar vidék fennmaradása csak összefogással biztosítható – hangsúlyozta a tárcavezető. Különösen nehéz helyzetben vannak a helyi termelők, „akik előtt” – az Agrárminisztérium felhívása ellenére – a városok sorra zárják be eddigi egyetlen értékesítési színterüket, a termelői piacokat.

fotó: pxhere.com

Nagy István emlékeztetett, a kiszállítást végző vendéglátás és a közétkeztetés szereplői a helyi alapanyagok, termékek választásával hathatós segítséget nyújthatnak a helyi termelők számára. Az összefogás jelenleg kulcskérdés, de számos további előnye is van a helyi termék felhasználásának – hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Többek között lényegesen rövidebb távolságból juthatnak kiváló minőségű, szezonális alapanyaghoz a szakácsok, ami fontos szempont, ha egy vállalkozás fenntartható működésre törekszik. Emellett a garantáltan friss, szezonális és minőségi magyar alapanyagokból változatos menüsorok állíthatóak össze – hangsúlyozta az agrárminiszter.

A helyi termelőkkel lehetőség van a személyes kapcsolat kialakítására, így az igények egyeztetésére és a megoldások közös megtalálására is. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül, amit még inkább sajátjuknak érezhetnek, hisz helyből kapják a helyi ízeket.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

 

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúsos bébiételt hívott vissza a dm

2019. október 25. 08:18
Pürésített csirkehúsos bébiételt hívott vissza a dm-drogerie markt, mert nem zárható ki, hogy kék fóliadarabkák kerültek a termékbe - tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Fillérekért kapható a piacon ez a gyümölcs: egészséges és finom lekvárjának nincs párja

2021. szeptember 09. 11:22
A hazai szilva szezonja a sokféleségének köszönhetően júliustól egészen októberig tart, az ország keleti csücskében előszeretettel termesztett, máshol alig ismert tájfajták azonban egészen október közepéig teremnek. Ezekből készül az országszerte, sőt határon túl is ismert szatmári szilvapálinka, ami mára már hungarikummá vált, és a szintén népszerű szatmári szilvalekvár, ami üstben készül, majdnem egy napig főzik, és semmit nem tesznek hozzá, az íze mégis utánozhatatlanul finom.