Agrárkamara: erdészeti szakértői hálózattal segítik a gazdákat

2024. augusztus 08. 17:21
Erdészeti Szakértői Hálózat létrehozásával bővítette idén az erdőgazdálkodás terén nyújtott szolgáltatását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – hívta fel a figyelmet a köztesület kedden az MTI-nek küldött közleményében.
Agrárkamara: erdészeti szakértői hálózattal segítik a gazdákat
Kiemelték, a felkészült, naprakész tudású erdészeti szakértők személyes tanácsadás keretében viszik el az információt a gazdákhoz, ezáltal csökkenthetik a hatóságok, és a szakszemélyzet leterheltségét, hozzájárulhatnak a rendezetlen gazdálkodási viszonyú magánerdőterületek felszámolásához, az ágazat versenyképességéhez.
 
A tájékoztatás szerint az erdészeti szakértők kiegészítik, és a korábbiakhoz képest komplexebbé teszik a kamara, illetve a falugazdászok által az agráriumban nyújtott szolgáltatások körét. Elsősorban az erdőtulajdonosoknak és az erdőgazdálkodóknak nyújtanak ingyenes tájékoztatást, tanácsadást, de emellett az erdészeti szakirányítók és szaktanácsadók munkáját is segítik, valamint az ágazaton kívülről érkező megkereséseket is fogadják.
Agrárkamara: erdészeti szakértői hálózattal segítik a gazdákat - Agrotrend
Erdészeti ügyekben a gazdák továbbra is fordulhatnak közvetlenül a kamara ügyfélszolgálatához, és a falugazdászok általános erdészeti, erdőgazdálkodási kérdésekben a jövőben is a gazdák rendelkezésére állnak – közölték.
 
Ismertették, hogy az erdészeti szakértők erdőgazdálkodás megszervezése, elindítása, KAP erdészeti támogatások, földhasználati kérdések, osztatlan közös tulajdon, illetve annak felszámolása, általános erdészeti hatósági ügyek, erdei vadkárügyintézés témákban várják a megkereséseket.
 
A közleményben hangsúlyozták, a kamara erdészeti szakértői nem végeznek szakirányítási feladatokat, nem vállalnak konkrét ügyintézést, nem vesznek részt terepi bejárásban, ezek továbbra is a szaktanácsadók, szakirányítók kompetencia körébe tartoznak.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Bírságot kockáztatsz, ha nem szolgáltatsz adatot

2023. január 27. 17:34
A talajvédelmi hatóság 10 000-100 000 forint közötti összeget szabhat ki.
 
A nitrátérzékeny területeken gazdálkodóknak, valamint a területi érzékenységtől függetlenül minden állattartónak, aki a magánszemély háztartási igényeit meghaladó mértékben állatot tart* az előző naptári évre vonatkozóan (január 1.-december 31.) adatszolgáltatást kell tennie a gazdálkodási naplóban szereplő adatok alapján 2022. január 1.-2022. március 31. között - írja a nak.hu a tájékoztatójában.
 

Mélységekbe ránthatja a szója árát az idei rekordtermés

2023. június 01. 12:30
Ebben az évben szójából 400 millió tonna fölötti termés várható.
 
Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának (USDA) előrejelzése szerint a világ szójatermése ebben az évben várhatóan meghaladja a 400 millió tonnát, ami 30 millió tonnával több az egy évvel korábbinál, és abszolút történelmi rekordot jelent – íjra az agrarheute.com.